cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Inspirația antrenorului Călin Moldovan de a-l folosi pe Andrei Făgărășanu ca atacant s-a dovedit o mutare extrem de prolifică

Inspirația antrenorului Călin Moldovan de a-l folosi pe Andrei Făgărășanu ca atacant s-a dovedit o mutare extrem de prolifică

Publicat în 26.09.2017 la ora 15:30

Metalurgistul Cugir, liderul la zi al Seriei a 5-a din Liga a 3-a, şi-a găsit golgheterul după care a tânjit toată vara! Întâmplător, după ce o viaţă întreagă a evoluat în linia mediană, Făgărăşanu a fost reprofilat în ofensivă, din lipsă de soluţii şi „soluţia de avarie” s-a dovedit o mutare extrem de prolifică, o insipraţie a antrenorului Călin Moldovan.

Andrei Făgărăşanu este MVP-ul formaţiei de sub Drăgana în aceste prime cinci etape, cu o eficacitate ce i-ar face invidioşi pe marii atacanţi ai Europei: 6 goluri din cele 8 înscrise de „roş-albaştri”, în cele 450 de minute stagionale!

• Inspiraţia lui Călin Moldovan…

În intersezon, gruparea de sub Drăgana a căutat de zor un vârf de careu, după ce Stoianof, golgheterul ediţiei trecute, a plecat, iar cu Luduşan nu s-a ajuns la un consens. Iar „principalul” Călin Moldovan a dovedit fler şi l-a „urcat” temporar în ofensivă pe Făgărăşanu, fotbalist venit în intersezon de la CNS Cetate Deva, până când se vor rezolva alte piste. Acesta a devenit principalul realizator în jocurile de verificare (6 reuşite) şi a explodat efectiv în campionat, marcând la foc automat şi instaurând o regulă: înscrie Făgărăşanu! „Duble” la Recea şi cu CS Iernut, goluri cu Gaz Metan Mediaş 2 şi Unirea Alba Iulia reprezintă realizările jucătorului în acest sezon, doar cel de pe „Cetate” neaducând puncte în dreptul echipei sale.

• Coleg la naţionalele de juniori cu Alibec şi Stoian!

Golgheterul Cugirului şi al Seriei a 5-a a fost convocat în trecut la diverse loturi naţionale, unde i-a avut colegi printre alţii pe Denis Alibec (FCSB) şi Adrian Stoian (Crotone). În vârstă de 26 de ani, Andrei a început fotbalul în oraşul natal, Hunedoara, evoluând la Corvinul 2005, CFR Simeria, FC Hunedoara, Metalul Reşiţa (eşalonul secund), CNS Cetate Deva şi Performanţa Ighiu (6 luni, în toamna anului trecut). „Cel mai prolific sezon a fost la Hunedoara, pe când eram junior. Am înscris 13 goluri, sub comanda lui Marius Opric, ce mă folosea în spatele vârfului. Sper să depăşesc acea cifră în actualul campionat”, a spus Făgărăşanu.

Andrei susţine că s-a acomodat rapid cu noua postură pe teren şi că ar prefera să rămână în avanposturi, atras fiind de plasele adverse. „Postul meu de bază este cel de mijlocaş ofensiv, dar îmi convine noul rol, îmi place mult mai mult acolo, în centru. Am acceptat să evoluez atacant fără să stau pe gânduri, s-a dovedit o decizie înţeleaptă şi acum vreau să rămân vârf”, a spus Făgărăşanu.

Metalurgistul Cugir se plasează în fotoliul de lider al Seriei a 5-a, cu 4 victorii din 5 întâlniri, un rol de netăgăduit în acest parcurs avându-l reuşitele atacantului „improvizat” Andrei Făgărăşanu. „Sunt mândru că am înscris şi mi-am ajutat echipa să câştige. Sincer, nu mă aşteptam să mă acomodez atât de rapid la Metalurgistul, schimbasem echipa şi veneam după un sezon mai slab la Deva. M-am integrat rapid şi asta contează foarte mult”, a menţionat echipierul Cugirului.

 • Vine derby-ul judeţean cu Performanţa Ighiu, fosta sa echipă!

Toamna precedentă prima sa experienţă în Alba nu s-a dovedit la fel de fericită, sub comanda lui Himcinschi, la Performanţa Ighiu, plecând în timpul turului. Coincidenţă, runda viitoare, pe „Cetate”, vine la rând duelul cu fosta sa formaţie, care acum două săptămâni a scos Cugirul din Cupa României, pe acelaşi stadion, după loviturile de departajare. „Personal mă gândesc la promovarea în eşalonul superior, chiar dacă suntem în serie cu «U» Cluj. Nu am nicio problemă cu cei de la Ighiu, s-au schimbat foarte multe de când am jucat acolo, dar îmi doresc să câştigăm jocul, pentru a ne menţine pe prima poziţie şi a ne răzbuna pentru eliminarea din Cupa României”, a conchis Făgărăşanu, varitabila „gură de tun” a Metalurgistului în actuala stagiune

Acest articol a fost citit de 83 ori

Inspirația antrenorului Călin Moldovan de a-l folosi pe Andrei Făgărășanu ca atacant s-a dovedit o mutare extrem de prolifică
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.