cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Inginerul Laurenţiu Duma – reconfirmat în funcţia de preşedinte al pensionarilor social-democraţi din Cugir

Inginerul Laurenţiu Duma – reconfirmat în funcţia de preşedinte al pensionarilor social-democraţi din Cugir

Publicat în 05.10.2013 la ora 14:00

Laurentiu DumaAproape 100 de participanţi au fost prezenţi marţi, 1 octombrie, la Conferinţa pensionarilor social-democraţi din Cugir, eveniment ce a coincis cu manifestarea anuală consacrată “Zilei Internaţionale a Persoanelor de Vârsta a III-a”.

Reuniunea vârstnicilor, membri ai partidului cu trei trandafiri, conduşi de inginerul Laurenţiu Duma a făcut un bilanţ al activităţii desfăşurate de cea mai mare organizaţie de pensionari din Cugir pe ultimii doi ani şi a prezentat un plan de acţiuni concrete pentru perioada următoare. În cadrul aceleiaşi convocări au fost alese noile organe de conducere ale organizaţiei, şi au fost desemnaţi delegaţii pentru conferinţa judeţeană a pensionarilor social-democraţi. Darea de seamă prezentată de către preşedintele Laurenţiu Duma a atras atenţia celor prezenţi cu două probleme majore, de natură socială, care de mai multă vreme preocupă pensionarii de la poalele Drăganei. Prima se referă la nemulţumirile privind acordarea grupei I de muncă, problemă disputată de aproape 10 ani şi care nici la această dată nu şi-a găsit rezolvarea, deşi acest aspect a făcut obiectul a numeroase revendicări venite din partea celor ce ar trebui să beneficieze de respectivul drept. O situaţie pentru care s-au făcut nenumărate promisiuni electorale, mai ales de către unii aleşi din Alba care astăzi fac parte din Parlamentul României. Cu toate acestea, oamenii au rămas cu promisiunile şi continuă să-şi caute dreptatea, cu căciula în mână la conducerea UM Cugir şi pe la instanţele de judecată. “Este de neînţeles cum nici măcar sablatorii care au lucrat în condiţii grele de muncă şi s-au îmbolnăvit ca urmare a acestei activităţi, nu beneficiază de drepturile ce li se cuvin”, se arată în raportul prezentat de Duma. Cea de-a doua problemă este legată de reactualizarea listelor de medicamente compensate şi gratuite. Potrivit raportorului, au trecut mai bine de 1000 de zile de la ultima reactualizare fără ca cineva din cadrul Ministerului Sănătăţii să-şi amintească de această situaţie. Referitor la acest aspect, participanţii la conferinţă au fost de acord cu propunerea făcută de Duma de a se promova un proiect de lege care să prevadă durata cât mai scurtă între două reactualizări ale listelor de medicamente compensate şi gratuite.
În partea a doua a reuniunii, delegaţii prezenţi la conferinţă au ales noua conducere a organizaţiei pensionarilor în următoarea componenţă: preşedinte – ing. Laurenţiu Duma; vicepreşedinţi: Gheorghe Moga şi Ovidiu Neagoe; secretar – Dumitru Dubles; trezorier – Ana Picoş; membri: Ioan Dubleş, Nicolae Haneş, Petrea Dănilă, Petre Aştefănesei, Vasile Chesa, Constantin Buita. La final, a avut loc o activitate de socializare la care cei prezenţi s-au întreţinut la o cafea şi un pahar de vin, aşa cum se cuvine la un eveniment de sărbătorire a vârstnicilor. La conferinţă au fost prezenţi Mircea Trifan – preşedintele organizaţiei Cugir a PSD, precum şi consilierii locali ai PSD – Mircea Simu şi Cornel Păştină.

Acest articol a fost citit de 631 ori

Inginerul Laurenţiu Duma – reconfirmat în funcţia de preşedinte al pensionarilor social-democraţi din Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *