Rămâi conectat

Politică

Inginerul Laurenţiu Duma – reconfirmat în funcţia de preşedinte al pensionarilor social-democraţi din Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Laurentiu DumaAproape 100 de participanţi au fost prezenţi marţi, 1 octombrie, la Conferinţa pensionarilor social-democraţi din Cugir, eveniment ce a coincis cu manifestarea anuală consacrată “Zilei Internaţionale a Persoanelor de Vârsta a III-a”.

Reuniunea vârstnicilor, membri ai partidului cu trei trandafiri, conduşi de inginerul Laurenţiu Duma a făcut un bilanţ al activităţii desfăşurate de cea mai mare organizaţie de pensionari din Cugir pe ultimii doi ani şi a prezentat un plan de acţiuni concrete pentru perioada următoare. În cadrul aceleiaşi convocări au fost alese noile organe de conducere ale organizaţiei, şi au fost desemnaţi delegaţii pentru conferinţa judeţeană a pensionarilor social-democraţi. Darea de seamă prezentată de către preşedintele Laurenţiu Duma a atras atenţia celor prezenţi cu două probleme majore, de natură socială, care de mai multă vreme preocupă pensionarii de la poalele Drăganei. Prima se referă la nemulţumirile privind acordarea grupei I de muncă, problemă disputată de aproape 10 ani şi care nici la această dată nu şi-a găsit rezolvarea, deşi acest aspect a făcut obiectul a numeroase revendicări venite din partea celor ce ar trebui să beneficieze de respectivul drept. O situaţie pentru care s-au făcut nenumărate promisiuni electorale, mai ales de către unii aleşi din Alba care astăzi fac parte din Parlamentul României. Cu toate acestea, oamenii au rămas cu promisiunile şi continuă să-şi caute dreptatea, cu căciula în mână la conducerea UM Cugir şi pe la instanţele de judecată. “Este de neînţeles cum nici măcar sablatorii care au lucrat în condiţii grele de muncă şi s-au îmbolnăvit ca urmare a acestei activităţi, nu beneficiază de drepturile ce li se cuvin”, se arată în raportul prezentat de Duma. Cea de-a doua problemă este legată de reactualizarea listelor de medicamente compensate şi gratuite. Potrivit raportorului, au trecut mai bine de 1000 de zile de la ultima reactualizare fără ca cineva din cadrul Ministerului Sănătăţii să-şi amintească de această situaţie. Referitor la acest aspect, participanţii la conferinţă au fost de acord cu propunerea făcută de Duma de a se promova un proiect de lege care să prevadă durata cât mai scurtă între două reactualizări ale listelor de medicamente compensate şi gratuite.
În partea a doua a reuniunii, delegaţii prezenţi la conferinţă au ales noua conducere a organizaţiei pensionarilor în următoarea componenţă: preşedinte – ing. Laurenţiu Duma; vicepreşedinţi: Gheorghe Moga şi Ovidiu Neagoe; secretar – Dumitru Dubles; trezorier – Ana Picoş; membri: Ioan Dubleş, Nicolae Haneş, Petrea Dănilă, Petre Aştefănesei, Vasile Chesa, Constantin Buita. La final, a avut loc o activitate de socializare la care cei prezenţi s-au întreţinut la o cafea şi un pahar de vin, aşa cum se cuvine la un eveniment de sărbătorire a vârstnicilor. La conferinţă au fost prezenţi Mircea Trifan – preşedintele organizaţiei Cugir a PSD, precum şi consilierii locali ai PSD – Mircea Simu şi Cornel Păştină.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir