Rămâi conectat

Actualitate

Închisoare cu suspendare pentru „mica baroană a drogurilor”, din Cugir. Aceasta a vândut peste 1.500 de plicuri cu substanțe psihoactive

cugirinfo.ro

Publicat

în

O tânără din Cugir a devenit în doar doi ani principalul furnizor de substanțe psihoactive din zonă. Procurorii au reușit să probeze un număr de 1.523 de vânzări.

Femeia (M. G.) a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, care a fost acceptat de Tribunalul Alba, pentru o pedeapsă de 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării, sub supraveghere, pe o durată de 2 ani.

Faptul că era cunoscută ca o persoană care comercializa „legale” rezultă din declaraţiile martorilor audiaţi – persoane care cumpărau, unii în mod frecvent, substanţe psihoactive de la femeie. Aceasta procura substanţele prin cumpărare de la o altă persoană din Hunedoara şi apoi, împreună cu concubinul său, le comercializau unor persoane din Cugir.

„Atât din declaraţiile martorilor, dar şi din datele obţinute urmare percheziţiei informatice asupra telefonului mobil ridicat de la inculpată, rezultă că activitatea acesteia era una susţinută și s-a întins pe o lungă perioadă de timp, de aproape doi ani. Din conversaţiile redate în procesul verbal de analizare a rezultatelor percheziţiei informatice, nu rezultă vreo constrângere a inculpatei de către concubin, dimpotrivă, aceasta cunoscând perfect substanţele precum şi persoanele de la care ar putea să le procure, folosind termeni de argou precum «LG» pentru legale sau «marie» pentru marijuana”, se precizează în acordul încheiat între femeie și procurorul DIICOT.

• A vândut droguri și unui colaborator sub acoperire

Prin acordul de recunoaştere s-a reţinut, în esenţă, că tânăra a procurat şi a comercializat apoi unor persoane, constant, în perioada 2020 – aprilie 2022, substanţe cu efect psihoactiv, respectiv o substanţă canabinoidă sintetică.

Fiind audiată în cauză, femeia a recunoscut fapta comisă, a indicat persoana de la care îşi procura prin cumpărare substanţele psihoactive, pe care le comercializa apoi altor persoane, dozate în pliculeţe/ţiple cu preţul de 20 lei per ţiplă.

„În data de 28.02.2022, colaboratorul sub acoperire cu numele de cod (…) s-a deplasat în orașul Cugir, la apartamentul în care domiciliază. Cu această ocazie a cumpărat de la inculpată cinci pachețele formate din folie de aluminiu, ce conțin substanță vegetală uscată, mărunțită, de culoare verde, pentru suma de 100 lei”, se mai precizează în document.

Din percheziția informatică efectuată asupra telefonului mobil al acestia rezultă că era implicată serios în traficul de noi substanțe psihoactive, având mai multe conversații de interes purtate cu diferite persoane, atât prin intermediul unor aplicații de pe internet, cât și prin mesaje tip SMS. De asemenea, au fost identificate cinci imagini în care se observă cantități de masă vegetală, dar și un pliculeț cu o substanță pulverulentă (pulbere) de culoare albă.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir