cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Început de an școlar la Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir. Disciplină, serozitate și responsabilitate din partea elevilor și profesorilor

Început de an școlar la Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir. Disciplină, serozitate și responsabilitate din partea elevilor și profesorilor

Publicat în 14.09.2020 la ora 16:34

Astăzi, clopoțelul Liceulu Teretic „David Prodan” Cugir  a sunat pentru prima oară în acest nou an școlar, aceasta zi  fiind una cu totul neobișnuită pentru instituția respectivă, care și-a început activitatea în scenariul VERDE.

În loc de îmbrățișări sincere între elevi și profesori, o mare diferență a avut loc în cea mai specială zi pentru mulți din proaspeții debutanți în ciclul liceal al uneia dintre cele mai prestigioase școli din Cugir.

Împărțiți pe clase și distanțați unul de ceilalți, purtând măști de protecție împotriva virusului pandemic, elevi au așteptat disciplinați în curtea școlii, în timp ce directorul unității, dna profesor Elena Doina Tomuș, diriginții  și profesorii îî organizau și îi pregăteau pentru a merge în clase, grup cu grup.

Aici, s-au organizat clasele în așa fel încât fiecare elev să stea singur în banca, iar pentru elevii existenți în număr mare a fost folosit amfiteatrul școlii. La intrare, temperatura fiecăruia a fost luată de un cadru medical calificat,  iar la ușa situată la intrarea în clădirea instituției elevii își își dezinfectau mâinile la un dispenser instalat special.

„A fost pentru noi o activitate serioasă și responsabilă susținută de echipa de cadre didactice și de elevi, iar rezultatele s-au văzut. Multă disciplină, seriozitate și responsabilitate. Cea mai importantă zi din viața oricărui școlar a început, deci, într-un mod în care nici un părinte, cadru didactic, sau copil și-ar fi putut imagina. Sperăm să o ținem tot așa pe mai departe”, ne-a declarat directorul liceului.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1273 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.