cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Începând de astăzi, 100 de copii din Cugir au posibilitatea să învețe gratuit limba germana în cadrul școlii de vară „Einen kreativen Sommer” – ediţia 2019

Începând de astăzi, 100 de copii din Cugir au posibilitatea să învețe gratuit limba germana în cadrul școlii de vară „Einen kreativen Sommer” – ediţia 2019

Publicat în 22.07.2019 la ora 23:00

Deși suntem în plină vacanță de vară, 100 de copii din Cugir au posibilitatea să învețe limba germană prin intermediul unor activităţi nonformale.

Astăzi a luat startul Şcoala de vară “Einen kreativen Sommer-ediţia 2019”, un proiect realizat și finanțat de către Primăria Cugir, în perioada 22-31 iulie. Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 12 și 17 ani, care vor avea posibilitatea să își îmbunătățeasca abilitatea de a comunica în limba germană, într-un mediu prietenos.

Activitățile se vor desfăşura la Colegiul Tehnic I.D.Lăzărescu Cugir, zilnic, între orele 9.00-13.00. La prima oră, întregul grup de elevi va participa la activitatea de Comunicare în limba germană, cu o temă zilnică stabilită. Ulterior grupul se va împărţi la celelalte activităţi tematice: fantezie și culoare; muzică; natură și artă fotografică; robotică; film, activitate ce le va îngloba pe toate celelalte. Aceasta se va realiza la finalul perioadei, că o rezultantă a întregii activităţi din cadrul Şcolii de vară, cu tot grupul de elevi şi profesori.

În desfășurarea proiectului sunt implicaţi 20 de profesori ai unităţilor de învăţământ din Cugir, autoritățile locale și ONG-urile: Asociaţia “Ţine de ține” și Asociaţia Ecologică “Năsâpişte”.
Şcoala de vară “Einen kreativen Sommer-ediţia 2019” are că obiectiv stimularea învățării limbii germane, o limbă care a intrat recent în procesul instructiv-educativ local și pe care doar una dintre şcolile oraşului o are în Curriculum, spre deosebire de limba engleză şi franceză care au deja o lungă „istorie” în privinţa abordării lor în institutiile de invatamant din oraș.

Acest articol a fost citit de 602 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.