cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Incendiu violent izbucnit la acoperișul unui bloc situat pe strada Victoriei din Cugir

Incendiu violent izbucnit la acoperișul unui bloc situat pe strada Victoriei din Cugir

Publicat în 02.12.2018 la ora 9:09

Un incendiu violent a izbucnit în cursul nopții trecute, în jurul orei 03:30, la acoperișul unui bloc din Cugir, situat pe strada Victoriei Nr. 17.

Acoperișul blocului cu „roată dințată”, așa cum este denumit de cugireni a ars cu repeziciune, fiind afectate două scări de bloc.

La fața locului, pe lângă pompierii din Cugir, au intervenit echipaje din Alba Iulia și Sebeș.

Din fericire, incendiul de coșmar, izbucnit în toiul nopții, nu s-a soldat cu victime.

UPDATE: ”Garda de interventie Sebes si Detasamentul de pompieri Alba Iulia au intervenit azi noapte, pe str. Victoriei din orasul Cugir, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperisul unui bloc de locuinte nivel P + 4. ISU Alba a intervenit cu 3 autospeciale de stins incendii, 1 autospeciala de interventie si salvare de la inaltimi, 1 autospeciala de descarcerare grea si 1 ambulanta SMURD cu 3 ofiteri si 22 subofiteri, in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cugir care au intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii.

In sprijinul pompierilor militari de la ISU Alba au venit si doua autospeciale de stingere de la Detasamentul de pompieri Orastie si o ambulanta SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperisul blocului construit din lemn cu invelitoare de azbociment, bunuri ale proprietarilor depozitate in podul blocului, conductori electrici si un corp de iluminat.

S-au autoevacuat locatarii de la etajele superioare al blocului (din 4 scari), aproximativ 30 persoane. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 20.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un corp de iluminat amplasat necorespunzator. La finalul interventiei, cetatenii au aplaudat interventia pompierilor, acestia reusind sa localizeze si sa lichideze incendiul pe o suprafata de aproximativ 250 mp raportat la suprafata totala a acestuia – aprox. 1750 mp”, precizează reprezentantul ISU Alba.

Acest articol a fost citit de 3876 ori

Incendiu violent izbucnit la acoperișul unui bloc situat pe strada Victoriei din Cugir
3.8 (75%) 4 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.