Rămâi conectat

Actualitate

Incendiu izbucnit într-o casă din Cugir, din cauza unei lumânări aprinse la căpătâiul unei decedate

cugirinfo.ro

Publicat

în

O dublă tragedie s-a produs în cursul serii de marți, 14 decembrie 2021, într-o o casă de pe str. Plevnei, din Cugir, a declarat Mircea Zbutea, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir.

Un incendiu a izbucnit într-una dintre camerele locuinței, din cauza unei lumânări aprinse lăsate nesupravegheate la căpătâiul unei femei de 84 de ani, care își dăduse obștescul sfârșit cu aproximativ o oră mai devreme.

Potrivit sursei citate, fiica și rudele au aprins creștinește o lumânare la capul bătrânei care a trecut la cele veșnice, iar apoi au plecat în oraș pentru a procura sicriul și pentru a face rânduielile pentru înmormântare.

La întoarcere, însă, parcă nu ar fi fost destul necazul care s-a abătut asupra familiei, că fiica decedatei a găsit casa mamei sale în flăcări. Șeful SVSU Cugir a spus că din cauza lumânării aprinse lăsate nesupravegheată a luat foc patul pe care se afla trupul neînsuflețit al octogenarei, corpul acesteia fiind cuprins pe alocuri de flăcări, fără să fie carbonizat. Apoi, flăcările s-au propagat și la un dulap și la alte lucruri din încăpere.

În încercarea de a o evacua din casă pe mama ei moartă, fiica decedatei a suferit arsuri superficiale la mâini și o ușoară intoxicație cu fum.

La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere ale SVSU Cugir, fiind totodată alertat și echipajul SMURD Cugir, care i-a acordat îngrijiri medicale rănitei.

Cele 3 mașini ale pompierilor militari și ambulanța SMURD ale Gărzii de Intervenție Sebeș chemate inițial în ajutor au fost întoarse din drum, deoarece pompierii civili din cadrul SVSU Cugir reușiseră între timp să localizeze și să stingă focul.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir