cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Incendiu de vegetație uscată în zona „Pârâul Gugului” din Cugir

Incendiu de vegetație uscată în zona „Pârâul Gugului” din Cugir

Publicat în 13.08.2015 la ora 21:52

Pompierii din Cugir au fost chemați să intervinăincendiu-vegetatie-uscata în cursul dimineții de astăzi, 13 august 2015, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în apropiere de Stadionul Parc, zona „Pârâul Gugului”.

Este pentru a patra oară, în decurs de două săptămâni, în care Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir este solicitat să intervină pentru a elimina incendiile de vegetație uscată, miriști și resturi vegetale din diferite zone ale orașului.  Situația creată în această dimineață, deși n-a fost atât de dificilă din punct de vedere al accesului autospecialei SVSU în zonă și nici în ceea ce priveşte dimensiunea propagării focului (suprafața de teren afectată fiind sub 500 m.p.), evenimentul a avut totuși efecte din punct de vedere al disconfortului creat localnicilor.

Astfel, un fum înecăcios de vegetație arsă a ”inundat” orașul (în special în zona Micro 7) făcând aerul irespirabil chiar în interiorul locuințelor care aveau geamurile deschise.

Potrivit inspectorului SVSU Cugir, Mircea Zbutea, important de consemnat rămâne și un fapt care trebuie luat în seamă. La o oră atât de matinală, când temperatura aerului era mult mai coborâtă, în comparație cu cea înregistrată de obicei în restul zilei, iarba nu se putea aprinde din senin, ci doar, dacă cineva îi dădea foc. Un fapt de reflecție pentru astfel de persoane care ar trebui să țină seama că în zonă se află locuințe și clădiri în care există oameni și sunt adăpostite bunuri de valoare.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 468 ori

Incendiu de vegetație uscată în zona „Pârâul Gugului” din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.