Rămâi conectat

Actualitate

În zona Coşbuc din Cugir gunoaiele menajere rămase neridicare au devenit un adevărat focar de infecţie pentru cetățeni

cugirinfo.ro

Publicat

în

Partidida Romilor din Cugir, prin Cosmin Pienar, ne semnalează faptul că pe strada George Coşbuc nr. 10, în apropierea blocului ,,NATO”, containerele pentru resturi menajere stau pline de mai multă vreme neridicate, iar pe lângă acestea zac aruncate mari cantităţi de gunoaie menajere.

gunoaie-neridicate-cugir-zona-cosbucÎn opinia adresantului, situaţia creată prin pasivitatea autorităţilor locale şi a reprezentantului romilor în cadrul primăriei, generează o stare de nemulţumire şi chiar de revoltă, în rândul unor locatari din blocul ocupat de romi, din blocurile vecine, precum şi a proprietarilor de clădiri individuale din apropiere.

Prezenţi la faţa locului, pentru a verifica informaţia, am costatat că cele relatate de Pienar se confirmă. Cele şase pubele amplasate în apropiere erau pline până la refuz, pe lângă acestea erau împrăştiate cantităţi mari de gunoi, iar aerul se dovedea irespirabil din cauza mirosurilor degajate de resturile menajere, neridicate de atâta vreme.

În legătură cu cele constatate l-am contactat pe viceprimarul oraşului prof. Horia Rotche care a declarat următoarele:

În urma discuţiei purtate cu firma de colectare a gunoiului menajer de pe teritoriul oraşului, aparţinând de SC Cugireana SA am aflat că restanțele locatarilor romi din blocul respectiv la facturile de gunoi se ridică la peste 1 miliard de lei vechi, iar firma de colectare (aflată în insolvență) refuză să le mai facă serviciile de ridicare a gunoaielor. Mai mult decât atât, romii au distrus pubelele, iar ca urmare a căutării de produse prin aceşti recipienţi, împrăştie gunoiul peste tot. Este regretabil că pentru atitudinea acestor rău-platnici suferă şi locatarii din blocurile din apropiere, precum şi proprietarii din cele câteva case, care sunt la zi cu plată facturilor. Vom discuta această problemă, în cadrul conducerii primăriei şi a Consiliului Local pentru a găsi o soluţie de rezolvare a situatiei’‘.

Considerăm şi noi că se impune luarea cât mai urgent a unor măsuri, întrucât zona poate deveni un focar de infecţie pentru locuitorii cartierului şi nu numai pentru ei.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir