Rămâi conectat

Actualitate

În zilele de 16 și 17 septembrie 2017 are loc cea de-a XX-a ediție a Festivalului „Toamna Cugireană”. Vezi programul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugirul se pregătește, din nou, de sărbătoare. În perioada 16-17 septembrie 2017, va avea loc Festivalul „Toamna Cugireană”, evenimentul cu o tradiție de 20 de ani. Având în vedere că este o ediție jubiliară, organizatorii au avut grijă ca și programul să fie pe măsură.

În program sunt inlcuse concerte cu artiști renumiți, precum Antonia, Horia Brenciu sau Voltaj, Ansamblul Jidvei și interpretul Marius Ciprian Pop, competiții sportive, jonglerii cu foc, dar și focuri de artificii și spectacole fanfară. De asemenea, nu va lipsi tradiționala paradă a portului popular.

Vă prezentăm programul evenimentului:

FESTIVALUL TOAMNA CUGIREANĂ, EDIȚIA a XX – a, 16 – 17 septembrie 2017

8 septembrie – ora 10.oo – Conferința AGIR- Casa de Cultură

11 – 17 septembrie – Competiții sportive – Arena Cugir

16- 17 septembrie – Expoziții Casa de Cultură

• Sâmbătă 16 septembrie

10.00 – Deschiderea oficială a festivalului

Delegații oficiale din Malta, Polonia, Letonia, Italia, Wasserburg

Fanfara AUGUSTIN BENA a Județului Alba

Fanfara Casei de Cultură

12.00 – Toamna Boboceilor – Piațeta Casei de Cultură

Spectacol pe scena festivalului

Ora 14.00  – Cercul de canto, Cercul de teatru, ProDance 2007

Ora 15.00   – StarDust, Amurg, Black & White, OPT, Serenity

Grupul Aprentis, Millenium C

MARIUS BAȚU

Invitați din Malta, Polonia, Italia

VOLTAJ

• Dumincă – 17 septembrie

11.00 – Parada Portului Popular

12.00 – 15.00 – demostrații Off-Road – dealul Cetate

Spectacol pe scena festivalului

Ora 13.00  – Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii, Mlădițe Cugirene, Ansamblurile folclorice, “Someșul – Napoca”- Cluj-Napoca, “Nunta Zamfirei” – Livezile, Bistrița, “Mlados” – Timișoara, “Hayakaghak”- Gherla, “Efthimos” – Brașov,  “Kokenyes” – Târnăveni, “Doina Aiudului” – Aiud, “Augustin Bena” – Alba-Iulia, “Câmpul Pâinii” – Vinerea

Recital OVIDIU BARTEȘ

ANSAMBLUL FOLCLORIC “JIDVEI ROMÂNIA”

MARIUS CIPRIAN POP

CRISPUS – jonglerii cu foc – Piațeta Casei de Cultură

ANTONIA

Focuri de Artificii

HORIA BRENCIU ORCHESTRA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir