Actualitate
În zilele de 15 și 16 februarie 2022, la la Spitalul Orășenesc Cugir a avut loc un exercițiu de alarmare și intervenție în caz de incendiu
La Spitalul Orășenesc Cugir s-a desfășurat în perioada 15-16 februarie 2022, un exercițiu de alarmare și intervenție la incendu ce a cuprins și un exercițiu practic de verificare a modului de îndeplinire a obligațiilor care revin angajaților spitalului în cazul producerii unui incendiu.
În acest sens, în ziua de 16.02.2022, la orele 11:30, a fost organizat un exercițiu de evacuare a persoanelor din clădirea Ambulatoriului de specialitate, simulându-se producerea unui incendiu, cauzat de instalația electrică de la un tablou de curent, amplasat la etajul I al clădirii. Evenimentul a fost anunțat la serviciul unic de urgența 112. Ulterior anunțării, au intervenit membrii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Cugir, cu 2 autospeciale cu apă și spumă, care au fost conectate la rețeaua de hidranți interiori, un echipaj Smurd, precum și o autospeciala cu apă, de la Detașamentul de pompieri Sebeș.
În timpul exercițiului au fost evacuate toate persoanele din clădire, atât angajați cât și pacienți din cabinete, laboratoare, săli de așteptare și holuri, fiind îndrumate către locul de adunare din curtea spitalului.
Întreg exercițiul, s-a desfășurat sub supravegherea inspectorilor de control din cadrul ISU Alba, Ofițer specialist I Diana Șoșa, S. Ofițer op.principal Cristian Pășculeț, iar din partea spitalului Manager Jr. Florin Arion.
Exercițiul a fost urmat de o scurtă prezentare a modului de desfășurare a acțiunii, susținută de reprezentanții ISU Alba, subliniindu-se obligațiile și îndatoririle care revin angajaților în cazul unor astfel de evenimente și punctăndu-se totodată principalele măsuri de prevenire a producerii unor incendii. Exercițiul a fost încheiat printr-o exersare a mânuirii mijloacelor de intervenție, în speță stingătoare, de către angajați.
„Obiectivul de bază al acțiunii este reducerea riscului de incendii la spital. Unitățile sanitare au anumite condiții speciale de funcționare, programul de exploatare a clădirilor, instalațiilor fiind neîntrerupt, astfel că și măsurile de prevenire a producerii unor incendii trebuie să fie pe măsură. Fiecare angajat are rolul lui, iar prin cunoașterea măsurilor de prevenire a producerii incendiilor încercăm să reducem la minim un astfel de risc. Exercițiile de evacuare sunt de bun augur, devenind o regulă din 2019 încoace, iar cu fiecare exercițiu se învață lucruri noi, care cu siguranță ne sunt utile pe viitor”, a declarat Managerul Spitalului Orășenesc Cugir Jr. Arion Florin.

Actualitate
Plantare de stejari roșii în Poiana cu Goruni din Vinerea, în cadrul acțiunii „100 de goruni, pentru 100 de ani”
Astăzi, 18 martie, în Poiana cu Goruni din Vinerea a avut loc o nouă etapă a acțiunii „100 de goruni, pentru 100 de ani”, inițiată de Primăria Orașului Cugir, cu sprijinul Ocolului Silvic „Sâpcea” și al Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” din Vinerea.
În cadrul acestei activități, au fost plantați 32 de puieți de stejar roșu, completând astfel arborii uscați din plantările anterioare. Stejarii roșii, recunoscuți pentru frumusețea și rezistența lor, au fost aleși ca simbol al continuității, al forței și al legilor dintre generații.
Actualitate
Două obiecte mai puțin obișnuite, dar relevante pentru istoria locală, au intrat în colecția Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir
Recent, în colecția Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir au intrat două obiecte mai puțin obișnuite, dar care prezintă relevanță pentru istoria locală.
Este vorba de o tăblie de ușă și o fereastră (luminator) ce provin de la o clădire erarială aflată în cartierul Scăunel, o zonă aparte a orașului Cugir unde au fost așezați coloniștii aduși pentru Forja imperială (Eisenwek).
Acolo unde pensula nu a ajuns se mai poate observa vopseaua originală de culoare verde, folosită pentru cornișa și ferestrele clădirilor statului în perioada dublei monarhii.
Numărul casei (montat acum pe suprafața ușii) a fost realizat în perioada (1925-1948) în care fabricile din localitate făceau parte din consorțiul Uzinele Metalurgice Copșa Mică-Cugir, de unde și acronimul CMC.
„Mulțumim familiei Dincu pentru donație și vă încurajăm și pe dumneavoastră, ceilalți cititori ai acestei postări să ne vizitați!”, au transmis reprezentanții Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir.
Actualitate
Cetățean italian, administrator la o firmă de transporturi rutiere cu sediul în Cugir, condamnat la închisoare cu executare
Un cetățean italian care a desfășurat afaceri de transporturi rutiere în România, prin intermediul unei societăți comerciale înregistrate în orașul Cugir, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru o evaziune fiscală „uriașă” de 6.390 de lei. Bărbatul este recidivist și nu s-a prezentat la niciun termen în cazul procesului de evaziune fiscală.
Potrivit anchetei, „faptele inculpatului constând în aceea că în perioada 01.01.2016-14.02.2018, în calitate de administrator al S.C. Brimar Com Impex S.R.L., nu a înregistrat în contabilitatea societăţii veniturile realizate, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total în valoare de 6.390 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală (3 acte materiale, corespunzătoare situaţiilor financiare şi declaraţiilor fiscale aferente anilor 2016, 2017 şi 2018)”.
Anchetatorii au susținut că, pentru fiecare din cei trei ani (2016, 2017, 2018), inculpatul (Pompeo Bressan), în calitate de administrator al societății, nu a evidenţiat veniturile obţinute în situaţiile financiare ale societăţii şi nici nu a depus declaraţiile fiscale aferente. Italianul a fost citat la adresa cunoscută din Italia, a primit personal citaţia pentru a se prezenta la instanța de judecată din România, însoţită de formularul de solicitare a judecării cauzei în lipsă, precum şi informaţii privind posibilitatea acestuia de a solicita judecarea cauzei în procedura simplificată. Acesta nu a formulat asemenea solicitări şi nici nu a comunicat o adresă de pe teritoriul României unde să fie citat.
Potrivit raportului de constatare, întocmit de către specialistul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a stabilit că pentru perioada 09.07.2015 – 28.02.2018, prejudiciul cauzat bugetului de stat de către inculpat a fost în sumă de 6.390 lei (3.726 lei – impozit pe profit, 1.780 lei T.V.A., respectiv 884 lei reprezentând impozit pe veniturile microîntreprinderilor), constând în aceea că nu a înregistrat în contabilitate venituri realizate în valoare de 23.287,44 lei, aferente anului 2016, venituri realizate în valoare de 59.324,53 lei, aferente anului 2017, respectiv venituri realizate în valoare de 29.470 lei, aferente anului 2018.
„Instanţa reţine că inculpatul a comis infracţiunea de evaziune fiscală în calitate de administrator al S.C. Brimar Com Impex S.R.L., nivelul prejudiciului creat nu este unul foarte ridicat – de 6.390 lei, iar modul de operare nu este complex. Cu toate acestea, inculpatul nu s-a prezentat în faţa instanţei, deşi a fost legal citat, nu a încercat acoperirea nici măcar parţială a prejudiciului şi nu a depus niciun efort pentru înlăturarea consecinţelor faptei sale. Prin raportare la cele prezentate, respectiv urmarea concretă a infracţiunii, atitudinea inculpatului, circumstanțele reale și personale reținute, respectiv antecedentele penale, instanța îl va condamna la o pedeapsă situată la nivelul minimului special al pedepsei – respectiv 2 ani de închisoare”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, din 27 februarie 2024.
Acesta este recidivist, fiind condamnat definitiv în 19 decembrie 2018, la 2 ani de închisoare cu suspendare, de o instanță din Oradea. Tribunalul Alba a constatat că cele două infracțiuni au fost comise în stare de concurs real, a dispus contopirea acestora și a aplicat pedeapsa rezultantă 2 ani şi 8 luni de închisoare. ”Instanţa constată că inculpatul nu şi-a dat acordul pentru prestarea unei munci în folosul comunităţii, fapt pentru care singura posibilitate legală este executarea în regim de detenţie”, a mai hotărât magistratul. Italianul va trebui să plătească debitul principal în valoare de 6.390 de lei, precum și accesorii în sumă de 4.176 de lei.
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 11 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 6 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 10 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 3 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu