cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În ultima săptămână (26 iunie – 3 iulie 2020) nu s-a depistat niciun caz nou de coronavirus la nivelul orașului Cugir

În ultima săptămână (26 iunie – 3 iulie 2020) nu s-a depistat niciun caz nou de coronavirus la nivelul orașului Cugir

Publicat în 03.07.2020 la ora 14:31

Potrivit informațiilor furnizate de Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în perioada 26 iunie – 3 iulie 2020 la nivelul orașului Cugir au fost recoltate de la populație un număr de 43 teste de depistare a virusului SARS- Cov-19, toate având rezultatul negativ.

În momentul de față, două persoane din localitate sunt în continuare pozitive, o persoană fiind internată la spitalul din Alba Iulia, iar cealaltă fiind în izolare la domiciliu, fiind asimtomatica. În total, în perioada pandemiei de coronavirus, în Cugir au fost infectați cu virusul SARS Cov-19 un număr de 44 de locuitori, dintre care doi au decedat.

De la ultima raportare, au ieșit din izolare 13 familii cu 20 de persoane, în timp ce, în același interval, au intrat în izolare la domiciliu 10 de familii cu 24 de persoane. Dintre acestea, două familii cu trei persoane sunt contacti direcți ai persoanelor infectate, iar restul, reprezintă cetățeni cu domiciliul în Cugir, întorși din străinătate.

Împotriva a 2 persoane s-a dispus măsura carantinări instituționalizate ca urmare a nerespectării regimului izolării la domiciliu.

În momentul de față, din totalul izolaților la domiciliu, 10 persoane sunt în situații vulnerabile, motiv pentru care primesc zilnic porții de hrană.

Pe parcursul acestei săptămâni, SPAS Cugir a distribuit 38 de pachete cu produse de igienă și a onorant un număr de 5 comenzi venite din partea varstinicilor singuri și vulnerabili pentru achiziționarea de alimente și medicamente.

Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare fizică, CLSU Cugir atrăgând atenția că încă există pericolului epidemilogic

Facebook 

Acest articol a fost citit de 315 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.