cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În premieră la Cugir: secţia Chirurgie a spitalului orăşenesc – dotată cu un aparat de terapie pentru plăgi dificile

În premieră la Cugir: secţia Chirurgie a spitalului orăşenesc – dotată cu un aparat de terapie pentru plăgi dificile

Publicat în 28.07.2015 la ora 11:00

spitalSecţia Chirurgie a Spitalului Orăşenesc Cugir a fost dotată, cu puţine zile în urmă, cu o Unitate de terapie cu presiune negativă „Vivano Tec”, aparatură de ultimă generaţie folosită pentru tratarea unor plăgi dificile, ce nu se pot vindeca cu tratamente convenţionale.

După cum ne-a informat dr. Terezia Boruah, şeful Secţiei Chirurgie la Spitalul Orăşenesc Cugir, director medical al unităţii de sănătate, aparatul are indicatori largi de utilizare în diverse terapii, precum: ulcere varicoase, diabetice, arteriale, arsuri, creând presiune negativă asupra diferitelor tipuri de plagă, un sistem de drenaj cu presiune negativă, asigurând cel mai înalt confort de utilizare. Aparatul conţine: pansament cu ioni de argint, hidrocoloid pentru protecţia tegumentului neafectat, spumă poliuretanică, folii siliconate (pentru creare vid). La o analiză economică, avantajele sunt superioare, costurile fiind foarte scăzute. Unul dintre avantajele aparatului este acela că face o exactă măsurare la nivelul plăgii, ceea ce asigură maximă precizie tratamentului. De asemenea, cu doar trei aplicări ale aparatului, vindecarea se realizează în maximum 10 zile, faţă de luni de zile cât durează, în anumite cazuri, tratamentul prin proceduri convenţionale. Potrivit doamnei chirurg, tratamentul este utilizat atât în îngrijirea pacienţilor imobilizaţi, cât şi celor activi. „Fiind prevăzută cu o curea comodă pentru purtarea pe umăr şi şold, ajustabilă şi uşor de conectat, unitatea poate fi transportată într-un dispozitiv mobil cu care, datorită greutăţii reduse, pacienţii se pot deplasa confortabil fără a le fi limitată libertatea de mişcare”, ne-a precizat dr. Terezia Boruah.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1578 ori

În premieră la Cugir: secţia Chirurgie a spitalului orăşenesc – dotată cu un aparat de terapie pentru plăgi dificile
4 (80%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.