cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din CUGIR a fost montat tradiționalul BRAD de CRĂCIUN

În fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din CUGIR a fost montat tradiționalul BRAD de CRĂCIUN

Publicat în 29.11.2017 la ora 19:24

Lucrători ai Administrării Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei orașului Cugir au adus şi ridicat, pe platoul din faţa Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, tradiţionalul Brad de Crăciun.

Bradul, cu un coronament deosebit, a fost adus  de la Ocolul Silvic „Sâpcea” R.A. Cugir, măsoară aproximativ 12 metri înălţime, iar în cel mai scurt timp urmează să fie împodobit cu globuri şi beculeţe multicolore menite să confere acestuia un farmec special. Potrivit edililor locali urmează actiunea de amplasare a mai multor căsuțe de lemn pe un segment de stradă situat în fața zonei „Complex” prin intermediul cărora vor fi comercializate în perioada sărbătorilor de iarna, diverse produse căutate atât de adulți, dar mai ales de copii.

Dacă e să se respecte tradiția, startul aprinderii luminiţelor bradului va fi dat pe data de 6 decembrie 2016, cu ocazia sărbătoririi zilei de „Sfântul Nicolae” şi urmează să strălucească până după sărbătorile de iarnă. Din decorul din preajma bradului vor lipsi sania trasă de reni, menită să-i încânte pe cei mici, iar strada Alexandru Sahia și spațiile din jurul bisericii vor fi decorate cu globuleţe, ghirlande şi instalaţii electrice, reprezentând imagini specifice sărbătorilor de Crăciun.

Așa cum ne-a obijnuit deja, pe o scenă amplasată în apropierea bradului,, vor fi organizate manifestări artistice consacrate sărbătorilor de Crăciun, printr-un repertoriu divers, susţinut de colindătorii unităților școlare din oraş, dar şi de corurile bisericeşti care vor concerta în cadrul unor programe cât se poate de atractive.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 398 ori

În fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din CUGIR a fost montat tradiționalul BRAD de CRĂCIUN
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.