Rămâi conectat

Actualitate

În Cugir, incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut de la 8,62 la 3,60 cazuri la mia de locuitori

cugirinfo.ro

Publicat

în

În orașul Cugir, rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este de 3,60 de cazuri noi la mia de locuitori. Se constată o scădere în raport cu momentul carantinarii localității (17 noiembrie) când incidența a fost de 8,62 la mia de locuitori.

Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cugir în momentul de față sunt 93 de cazuri active, dintre care 47 de persoane infectate cu virusul SARS- Cov 2 au fost depistate în ultima săptămână, interval în care a fost înregistrat și un deces.

În momentul de față, la Spitalul Orășenesc Cugir sunt internați pe secția Covid un număr de 28 de pacienți. În ultimele 7 zile, Spitalul Orășenesc Cugir a recoltat 123 de probe în vederea depistării coronavirusului, cu mențiunea că numărul testelor la nivelul Cugirului este mai mare, testări fiind realizate și de către Crucea Roșie și alte unități medicale din judeţ.

Întrucât este de așteptat ca mobilitatea populației să crească în această perioadă, organele de control vor intensifica verificările la comercianții din localitate, în mijloacele de transport în comun, în piețe și alte zone publice cu pericol de aglomerare. Se vor urmări respectarea regulilor privind triajul epidemiologic, numărul maxim de persoane în interior, distanțarea fizică și purtarea măștii.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir face apel la populație să manifeste precauție în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, să evite aglomerațiile, să respecte distanțarea fizică, normele de igienă și purtarea măștii care rămâne obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir