Rămâi conectat

Sport

În cel de-al doilea amical al perioadei de pregătire: Metalurgistul Cugir – Viitorul Vama Seacă 7-1 (5-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La mijlocul stagiului centralizat de pregătire, derulat la domiciliu, Metalurgistul Cugir a disputat cel de-al doilea joc de verificare al verii, precedentul fiind 2-3 cu Industria Galda, divizionara terță impunându-se cu scorul de 7-1 (5-0) în partida cu Viitorul Vama Seacă.

Pentru “roș-albaștrii” au punctat Șerban Tîrla (nou-venit, a debutat cu o reușită, bihorean fost ultima dată la Lotus Felix, a mai trecut pe la CSM Bacău și Minaur Baia Mare), Șaucă – dublă, M. Domșa (al doilea meci consecutiv cu gol pentru fostul jucător de la CSU Alba Iulia), I. Grozav, P. Păcurar și Cocan, echipa din Liga 4 reușind golul de onoare prin Ad. Lăcătuș, la 0-7.

Metalurgistul Cugir: Csapó (Lotus Felix) – Dohotariu, S. Itu, I. Grozav, M. Neagu – Udrea, Boldea, P. Păcurar, Tîrla, Șaucă, M. Domșa (prima repriză); în actul secund: Jisa (“U” Cluj) – Dohotariu, S. Itu, Vlădia, Șuteu, Selagea, Boldea, P. Păcurar, Căt. Pop (n. 2002, Sănătatea Cluj), Șaucă, Cocan, au mai intrat Perjeriu, Topor (junior cugirean, 2005), Fl. Jurj (GT Sport Alba Iulia, fost în probe la FCSB), L. Itu; nu au evoluat Dr. Bănică și Vitinha.

Viitorul Vama Seacă: Lepădat – A. Crișan, Onacă, Nagy, Al. Lăcătuș, Ludwig, Bălaș, Ad. Lăcătuș, B. Găldean, Jurcă (Industria Galda), I. Cociș; a mai intrat N. Szilagy (Andrei Podar nu s-a bazat, din diverse motive, pe Rahovean, Oniga, Fl. Moldovan – Industria Galda, Vaidasigan, Groza, Kupan). Metalurgistul va mai juca în 5 august cu CSU Alba Iulia, caută oponent pentru 13 august (studenții vor pleca în cantonament), ultimul test fiind cu Retezatul Hațeg (20 august). Pentru formația din Hopârta, viitorul joc este sâmbătă, la Geoagiu, cu formația pregătită de Gabriel Cotoară.

Mai vrem doi juniori, din anul 2003, și un atacant”, a precizat antrenorul gazdelor, Lucian Itu. În privința efectivului cugirean, Andriuc a renunțat la fotbal pentru a se concentra pe studii, Muscaliuc va rămâne la juniori, iar dintre cei trei juniori de la LPS Sebeș la pregătire s-a prezentat numai atacantul D. Avram, care nici el nu e sigur că va continua. În plus, s-a renunțat la apărătorul lateral dreapta Al. Rus (ultimele două sezoane la Cugir), ce avea probleme cu greutatea. Bedea a semnat cu CSM Deva, Cunțan s-a reorientat spre CSU Alba Iulia iar Vasinc este în Malta, testat de echipa Luqa St. Andrew’s FC (liga secundă).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir