cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » În cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir a fost lansat un nou proiect internațional ERASMUS+

În cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir a fost lansat un nou proiect internațional ERASMUS+

Publicat în 18.11.2019 la ora 15:05

În anul școlar 2019 – 2020, datorită faptului că Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir este Şcoală etwinning, un grup de cadre didactice sunt înscrise pe această platformă şi activiează, prin participarea la proiecte, seminarii şi activităţi de formare profesională.

Etwinning este parte integrantă a Erasmus+, dar fără finanţare, colaborarea dintre cadrele didactice vizând schim de bune practici şi creşterea experienţei didactice prin participarea la proiecte.

Pentru a fi internaţional, un proiect etwinning trebuie să aibă 2 fondatori din ţări diferite, în cazul nostru membre UE. Astefel, împreună cu o colegă din Portugalia, am gândit un nou proiect prin care să promovăm atât lectura în cadrul copiilor, cât şi colaborarea şi comunicarea între cadre didactice, îmbunătăţirea relaţiei profesor-elev prin implicarea celor doi actori în actul educaţional, în cazul de faţă participând la proiect.

„Atât cadre didactice din şcoala noastră, pe care doresc să le amintesc aici: prof. Anca Sicoie, prof. Laura Teban, prof. Luminita Enescu, prof. Mihaela Szilagyi-Tomoiu, prof. Adriana Breaz, cât şi alte cadre didactice din judeţ şi chiar din ţară, participă alături de alte colege din Spania, Portugalia şi Polonia la acest minunat proiect „Travelling whit fairytales”. Deşi proiectul se desfăşoară în limba engleză, necunoaşterea în totalitate a acesteia nu e un impediment, deoarece platforma etwinning este atât în limba română cât şi în limba engleză, franceză, portugheză, spaniolă, etc.”, ne-a spus profesoara Nicoletta Gabriela Huștiuc – Școala gimnazială nr. 3 Cugir.

Proiectul de parteneriat se desfăşoară după un calendar bine stabilit de fonadatorii proiectului: prof. Nicoletta Huştiuc, România şi prof. Isabel Sa Silva din Portugalia. În fiecare lună fondatoarele proiectului au gândit câte o activitate folosind atât poveşti scrise de Eric Carle, pecum: „Vrei să fii prietenul meu?” „Omida mâncăcioasă”, „Ursule brun” cât şi poveşti din fiecare ţară parteneră, fiecare participant la proiect prezentând atât pe twin space-ul proiectului de pe platoforma etwinning cât şi pe grupul de facebook sau pe site urile institutiilor partenere activitatea, cum a fost gândită.

În prezentarea fiecărei activităţi în fiecare lună fondatorii au gândit atât folosirea unor instrumente web care să ajute cadrele didactice la prezentarea activităţilor cât şi modalităţi eficiente de evaluare, precum Pollly, Tricider, Mentimeter şi altele. Până în prezent s-au folosit prezentări folosind slide share, canva şi padlet, fiind deasemenea organizată şi o întâlnire online a proiectului, o dată la două luni. Prima a fost cam timidă, au participat doar 6 cadre didactice, însă au fost participante cadre didactice din România, Spania şi Portugalia.

„Proiectul are 28 de parteneri, din care 2 fondatori şi se vrea a fi un real succes, fiecare participant schimbnad idei despre cum se paote folosi o anumită poveste în activitatea didactică. Dorim pe viitor să impicăm şi părinţii în aceste activităţi minunate şi am vrea să încurajăm colegii să participe la acest tip de proiecte, deoarece sunt deosebit de atractive şi utile”, a precizat Nicoletta Huștiuc.

Acest articol a fost citit de 232 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.