cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » În cadrul proiectului “Educaţia, şansa noastră pentru viitor” copii romi implicați vor primi burse

În cadrul proiectului “Educaţia, şansa noastră pentru viitor” copii romi implicați vor primi burse

Publicat în 19.03.2013 la ora 11:19

Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Comunitară a Romolor din Cugir, Cosmin Pienar ne-a declarat că începând de luni 18 martie a. c, s-a reluat plata burselor pentru copiii implicaţi în proiectul ,,Şcoala după şcoală”, precum şi pentru persoanele adulte care frecventează cursurile “A doua şansă”, program aflat în ultimul an de implementare.

Demersul face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat: “Educaţia, şansa noastră pentru viitor”, implementat de către Asociaţia GEDEON, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, Organizaţia de Dezvoltare a Romilor Social-democraţi din Cugir şi Cooperativă De Ensino C.R.L. Portugalia.

Prima componenţă a proiectului “Scoala după şcoală” este destinată unui grup de 75 de elevi, în mare majoritate romi, cu risc de părăsire timpurie a şcolii, cărora li se vor acorda burse, în cuantum de 192 lei/lună, cu scopul îmbunatăţirii condiţiilor de trai necesare unei educaţii de calitate. “A doua şansă” se adresează unui număr de 15 persoane -cu precădere romi adulţi, care au părăsit timpuriu şcoala şi care vor să-şi completeze studiile. Acestora li se vor acorda semestrial, pe o perioadă de doi ani, câte o bursă în cuantum de 128 lei.

Menirea noastră este ca în cadrul proiectului “Educaţia, şansa noastră pentru viitor” să identificăm şi să contracarăm principalele probleme cu care se confruntă elevii care abandonează băncile şcolii, din cauza lipsurilor materiale şi a izolării sociale discriminatorii care este resimţită în comunităţile defavorizate”, a precizat Cosmin Pienar. El a ţinut totodată să aducă mulţumiri directorului Şcolii Gimnaziale ,,Singidava” prof. Monalisa Borza, cadrelor didactice ale şcolii, precum şi colegului său Adrian Frăţila, pentru modul cum au asigurat derularea proiectului la nivel local.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 307 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.