Rămâi conectat

Economie

În cadrul proiectului: „Calificarea în turismul balnear – o șansă pentru viitor” un număr de 28 de cursanți vor primi atestatul de bucătar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Restaurantul „Royal” din Cugir a găzduit luni seara susținerea concursului culinar pentru specializarea în meseria de bucătar la care au participat 28 de localnici, participanți la o sesiune de cursuri de pregătire desfășurate în perioadă 14 ianuarie – 31 mai 2013, în cadrul proiectului: „Calificarea în turismul balnear – o șansa pentru viitor”. 

cursuri-turism-balnear-cugirCursanții au realizat 720 de ore de formare, dintre care 240 de teorie și 480 de ore practică. Aceștia au dat concursul la proba practică pe baza pregătirii a câte un preparat special care a fost prezentat în fața unei comisii de evaluare formată din: Monica Gaspar reprezentant Agenția Județeană Prestări Sociale Alba – președintele comisiei, Oanea Florea lector pentru disciplina de bucătar, Emil și Emilia Cetean-lectori.
În acest cadru, cursanții au venit în fața comisiei de examinare, unde au prezentat câte un preparat special pregătit, ales împreună cu lectorul de curs, profesorul Emil Cetean, au explicat felul în care au pregătit preparatul și materia primă folosită la acesta. Pe baza evaluărilor făcute a fost notat fiecare cursant, iar funcție de media aritmetică obținută la examenul scris și practică s-a stabilit nota finală, notele obținute de cursanți fiind de 9 și 10.

Cursanții vor primi în perioadă ce urmează o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană, o subvenție de 740 lei, iar pentru a avea un ghid cât mai autorizat de informații privind o serie de rețete ale artei culinare au primit deja, un Manual al bucătarului.
Demersul face parte din proiectul „Calificarea în turismul balnear – o șansă pentru viitor”, coordonat de Organizația Patronală a Turismului Balnear din România, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul POSDRU 2007-2013, care a debutat la data de 1 iulie 2010 și se derulează pe o perioadă de 3 ani.
Potrivit declarației făcute de d-șoara. Andra Lenț, expert formator pe termen lung, în cadrul programului, inițiativa promovează accesul la cursuri de calificare și recalificare, în turismul balnear, precum și diversificarea ofertelor de dezvoltare profesională continuă, adaptarea la noile cerințe de piață. ,, De acest proiect au beneficiat 4000 de angajați, dintre care 2000 vor fi calificați în 13 meserii, menite să completeze lipsa calificării în unele ocupații de bază să promoveze performanța și orientarea pe plan profesional, reprezentând principale nevoi pe care le-am idntificat în cadrul unui studiu preliminar”, ne-a declarat Andra Lent.
De la expertul în formare profesională am mai aflat că partener la „Calificarea în turismul balnear – o șansa pentru viitor” a fost F.M.T. – Formare Managerială în Turism – firmă furnizoare de formare profesională cu sediul în Brașov, lider pe piața de formare profesională din România, care număra peste 3000 de persoane certificate în ocupațiile de: bucătar, ospătar, administrator pensiune turistică, agent de turism sau cameristă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Uzina Mecanică Cugir la 225 de ani. Respect și prețuire față de cei care au ținut viu spiritul economic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a luat decizia ca personalul muncitor al unității să poarte pe tot parcursul anului 2024, salopeta s-au halatul de lucru, pe care să fie imprimate insemnele „UM Cugir 225 ani”.

Secretarul Sindicatului Liber al UM Cugir, Virgil Matei ne-a declarat că în semn de respect pentru brandul ofrit de marea citadelă a industriei românești, de-a lungul timpului, conducerea societății împreună cu sindicatul și-au propus să ofere în mod inedit o imagine sugestivă acestui an aniversar.

„Împreună ne dorim un an aniversar cu multe realizari profesionale si financiare pe masura celor peste două secole de existență a unitatii noastre. Ne exprimăm recunoștința față de înaintașii nostri, care ne-au lăsat moștenire o unitate ce a ținut viu spiritul economic al orasului Cugir. Ne dorim ca și cei care conduc destinele tării să sprijine cu investiții sigure, Uzina Mecanică, un veritabil fanion a Companiei Naționale Romarm, pentru că aceasta merită o mult mai mare implicare în ceea ce privește investiții si comenzi din partea statului. S-a dovedit prin cifre faptul că, prin asigurare de comenzi, uzina a reusit in ultimii doi ani sa fie pe profit”, a declarat viceliderul Sindicatului Liber, Virgil Matei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 4 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 4 iunie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
PATISERIE ȚUPI SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 5 0758357608
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în comuna ȘIBOT, la data de 28 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 28 mai 2024, pe raza comunei ȘIBOT.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna ȘIBOT și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SIPIGFERM S.R.L. MEDIC VETERINAR 1 0358401297
SIPIGFERM S.R.L. TEHNICIAN VETERINAR 1 0358401297

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir