cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » În cadrul Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir a fost inaugurat un job-club ca parte a Schemei de Garantare pentru Tineri din judeţul Alba

În cadrul Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir a fost inaugurat un job-club ca parte a Schemei de Garantare pentru Tineri din judeţul Alba

Publicat în 30.04.2014 la ora 20:11

job-club-cugir-id-lazarescuUn grup de 20 de elevi ai Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu’’ din Cugir vor avea acces la servicii de orientare profesională în cadrul Job-clubului inaugurat luni, 28 aprilie, la instituţia locală de învăţământ. Un proiect implementat de Consiliul Judeţean Alba şi finanţat de Comisia Europeană la care participă 4 licee din judeţ şi anume: Liceul tehnologic Ocna Mureş, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia.

Proiectul „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba” se derulează în perioada  ianuarie -decembrie 2014, fiind încadrat în Acţiunea de pregătire „Scheme de Garantare pentru Tineri”. Valoarea eligibilă a proiectulu este de 24.000 euro, împărţiţi în mod egal fiecărui liceu.

Demersul are ca scop creşterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din  patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Cei 20 de tineri ai colegiului cugirean, beneficiari de servicii de orientare profesională vor găsi în spaţiul job-clubului resursă, informaţiile de documentare privind alegerea profesiei şi a locului de muncă.

Informaţiile vor fi completate de vizite de studiu la agenţii economici din localitate şi din judeţ, pentru a permite elevilor o mai bună cunoaştere a pieţei muncii.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, AJOFM Alba, ASMEA Ocna Mureş, Primăria Oraşului Cugir ş.a.

La evenimentul iaugural al Job-clubului de la Cugir au luat parte managerul de proiect ec. Marian Altai (Consiliul Județean Alba), insp. ISJ Alba, ing. Alexandra Popa, Petru Mârza – Birou accese proiecte CJ Alba, Sorin Lazar dir. adj. AJOFM Alba, Alexandru Micaciu – directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”, membri ai echipei de proiect, cadre didactice, formatori din cadrul colegiului tehnic cugirean, reprezentanţi ai agenţilor economici din localitate.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 527 ori

În cadrul Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu” din Cugir a fost inaugurat un job-club ca parte a Schemei de Garantare pentru Tineri din judeţul Alba
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *