cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » În acest an acțiunea „Curățenia de primăvară” în orașul Cugir se va desfășura în perioada 1 – 30 martie

În acest an acțiunea „Curățenia de primăvară” în orașul Cugir se va desfășura în perioada 1 – 30 martie

Publicat în 30.01.2018 la ora 23:22

Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar Local de Utilităţi Publice al Oraşului Cugir a motivat, în cadrul unui Raport de specialitate, necesitatea asigurǎrii unui cadru igienic şi sǎnǎtos populaţiei de la nivelul oraşului.

Demersul  administrației publice locale, aprobat de Consiliul Local, vizează: igienizarea străzilor, albiile râurilor,  cozmetizarea arborilor de pe principalele artere ale localităţii, plantare puieţi, arbuşti ornamentali, semănat seminţe de iarbă, etc. A devenit o tradiție ca această activitate să se desfăşoare sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”, un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţiilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ alături de lucrătorii primăriei la curăţenia de primăvară. Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, administraţia locală a realizat parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte zone din oraş. Potrivit programului, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, precum și pentru reabilitarea trotuarelor, acolo  unde se impune acest lucru.

„Administrația locală speră ca eforturile autorităţilor  să fie sprijinite şi de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, în jurul blocurilor şi al locuinţelor individuale, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri necivice cum ar fi aruncarea diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile de apă ale râurilor. De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care ar putea deveni mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător”, a declarat primarul Adrian Teban.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 206 ori

În acest an acțiunea „Curățenia de primăvară” în orașul Cugir se va desfășura în perioada 1 – 30 martie
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.