Rămâi conectat

Administraţie

În această iarnă în orașul Cugir va fi amenajat un patinoar artificial. Vezi ce tarife sunt propuse

cugirinfo.ro

Publicat

în

Iubitorii patinajului din Cugir vor avea parte peste nu mult timp de o surpriză plăcută. Administrația locală va amenaja, în incinta Clubului Orășenesc Cugir, un patinoar cu gheață artificială.

Patinoarul artificial va fi amenajat pe o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați. Acesta va funcționa indiferent de vremea de afară, cu ajutorul unei instalații care va produce gheață artificial, și care va permite funcționarea acestuia chiar și la temperature de + 15 grade Celsius.

Primăria Cugir este preocupată de realizarea cât mai urgent a acestui obiectiv (programat să ia startul la începutul lunii decembrie), fapt pentru care, în ședința Consiliului local de săptămâna viitoare, va fi pus în dezbatere un Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcținare și a tarifului de intrare pentru utilizarea patinuarului.

În Referatul de specialitate întocmit de directorul Clubului Sportiv Orășenesc Cugir, se propune stabilirea unor tarife în cadrul CSO Cugir pentru acces patinoar și închiriere patine.

Astfel, tariful de intrare pentru utilizarea patinoarului în perioada 01 decembrie 2017 – 01 februarie 2018 este după cum urmează:

– tarif patinoar/oră (serie) – 10 lei

– tarif închiriere patine/oră (serie) – 5 lei

Aceste tarife vor fi încasate de Clubul Sportiv Orășenesc Cugir și se consideră venit la bugetul acestuia. Patinoarul va fi utilizat zilnic între orele 10.00 – 22.00. Capacitatea maximă pe patinoar este de 120 persoane.

Patinoarul artificial este o bază de sport și agrement – patinajul se face pe risc propriu. Administrația patinoarului nu răspunde de eventualele accidentări ale patinatorilor.

Regulamentul prevede că este necesar:
– Să se respecte cu strictețe anunțurile și indicațiile personalului care asigură funcționarea patinoarului în scopul asigurării unei desfășurări ireproșabile a activității de patinaj și asigurării siguranței celorlalți patinatori.

– Copii cu vârsta mai mică de 6 ani au acces cu patine doar însoțiți de persoane care au echipament adecvat pentru patinaj.

– Este strict interzis accesul la instalațiile de răcire, panoul electric și in locurile nedestinate publicului din incinta patinoarului.

Este interzis:

– Intrarea pe gheață fără patine;

– Patinajul într-o manieră care poate pune în pericol securitatea celorlalți patinatori; 3.Patinajul în forță, cu viteză sau balansul printre ceilalți patinatori;-

– Practicarea unor jocuri (”trenulețul”, etc.) în afara celor organizate;

– Purtarea pe umeri, în brațe, în spate a altor persoane (inclusiv copii), aparate foto, video, genți, etc., pe timpul patinajului;

– Introducerea pe gheață a pucurilor de hochei sau a altor echipamente și accesorii dacă nu fac obiectul unui concurs organizat;

– Aruncarea cu bulgări de zăpadă sau alte obiecte în incinta patinoarului sau în afara lui; -Accesul cu mâncare și băuturi de orice fel pe suprafață gheții (acest lucru este permis numai în locurile special amenajate, în afara suprafeței de patinat);

– Accesul persoanelor în stare de ebrietate, care au consumat substanțe ce le pot afecta echilibrul și luciditatea;

– Fumatul pe suprafața gheții. Fumatul este permis numai în locuri (ușor vizibile) special amenajate;

– Introducerea în zona destinată patinajului a băuturilor alcoolice, armelor sau a altor obiecte ce pot periclita siguranța celorlalți participanți la agrement.

– Folosirea unui limbaj obscen (se riscă evacuarea din incinta bazei sportive);

– Ieșirea cu patinele în afara zonei destinată patinajului;

– Atitudinea ostilă, disprețuitoare față de personalul patinoarului și indicațiile acestuia;

– Să arunce pe gheață gunoaie sau resturi menajere (sticle, țigări, pungi, etc.).

Nerespectarea acestui regulament duce la evacuarea persoanei implicate, atât de pe gheață cât și din incinta patinoarului fără restituirea sumelor încasate, și ulterior, interzicerea accesului în baza sportivă pe o perioadă nedeterminată.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

Un comentariu

  1. jiji

    26.11.2017 la 12:30

    O alta modalitatea de a fura bani de la bugetul local. De patinoar au cugirenii nevoie? Cand strazile si trotuarele sunt ca dupa razboi.

  2. Macelarul

    11.01.2018 la 11:22

    Hoților…Furați Furați că sunt prosti destui..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

Vineri 13 iunie 2025: Acțiune de DEZINSECȚIE, DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE în spațiile exterioare și toaletele publice de pe domeniul public al orașului CUGIR

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri 13 iunie 2025, începând cu ora 21:00 se va desfășura o acțiune de DEZINSECȚIE, DEZINFECȚIE ȘI DERATIZARE în spațiile exterioare și toaletele publice de pe domeniul public.

Serviciul Public de Gospodarire Locală Cugir va demara o etapă de operațiuni de dezinsecție, dezinfecție si deratizare preventivă în zone vizând toaletele publice, parcurile de pe domeniul public si privat al orașului Cugir și a localității Vinerea.

Zonele în care se vor executa operațiunile de dezinsecție vor fi presemnalizate prin plăcuțe de avertizare.

Se recomandă ca persoanele vârstnice, persoanele cu probleme cardiace și respiratorii precum și copiii, să evite zonele în care se efectuează aceste operațiuni pentru a nu intra în incidență de acțiune a aparatelor pulverizatoare.

• În atenția apicultorilor

Vă comunicăm faptul ca operațiunile de dezinsecție se vor efectua cu mijloace terestre, în cadrul tuturor parcurilor și locurilor de joacă. Cu aceasta ocazie vă rugăm să luați măsurile necesare pentru prevenirea intoxicațiilor la albine.

Scopul operațiunii de dezinsecție îl reprezintă complexul de masuri care combat/previn înmulțirea insectelor ectoparazite (căpușe, țânțari, muște, tauni, etc.) care constituie o sursă de infecție și care pot vehicula germenii patogeni ai unor boli infecțioase sau generatoare de disconfort.

Dezinfecţia reprezinta procedura de distrugere a majorităţii microorganismelor patogene sau nepatogene de pe orice suprafeţe (inclusiv tegumente), utilizându-se agenţi fizici şi/sau chimici iar deratizarea urmărește în special înlăturarea rozătoarelor.

Produsele folosite pentru această operațiune sunt: SOLFAC COMBI NF produs ce se regăseste în Registrul Național al Produselor Biocide și este autorizat pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide; avand avizul cu nr. 5018BIO/18/12.24 si RODEX PASTA BAIT avizat de Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

Această operațiune va fi executată de către SC Derat Mouse SRL, societate certificată cu competențe profesionale de dezinfecție, deratizare, dezinsecție și se desfășoară în conformitate cu prevederile legale în vigoare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Străzile Deal din Vinerea și Plevnei din Cugir vor fi reabilitate și modernizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 30 mai 2025, a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea a două artere rutiere importante: strada DEAL din localitatea Vinerea și strada PLEVNEI din Orașul Cugir, în cadrul unui proiect dedicat îmbunătățirii infrastructurii locale și creșterii calității vieții pentru toți locuitorii.

Această inițiativă face parte dintr-o strategie mai amplă de modernizare a infrastructurii locale, cu obiectivul de a construi un oraș care răspunde nevoilor reale ale cetățenilor săi.

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat contractul de execuție al lucrării cu societatea S.C. ELIS PAVAJE S.R.L, reprezentată de administratorul, Vasile Goța, în valoare de peste 6.300.000 lei.

Executantul va avea termen de 22 de luni din care, 4 luni sunt alocate proiectării, iar 18 luni sunt alocate alocate execuției pentru modernizarea străzilor. Este un pas major spre dezvoltare, siguranță și confortul cetățenilor Orașului Cugir.

Proiectul include:

– Modernizarea carosabilului
– Executarea trotuarelor
– Canalizare pluvială
– Reabilitare podeț

Investiția face parte din proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de transport prin modernizare de străzi în orașul Cugir, Jud. Alba” finanțat în totalitate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Investiție de aproape 6 milioane de lei în modernizarea drumului „Calea Gorunilor”, care face legătura între localitățile Vinerea și Pișchinți

cugirinfo.ro

Publicat

în

Drumul „Calea Gorunilor” va fi modernizat printr-o investiție de aproape 6 milioane lei, creându-se astfel un acees modern și legătură între Vinerea și Pișchinți.

„Oraşul Cugir a accesat fonduri naționale din programul Anghel Saligny, pentru modernizarea drumului Calea Gorunilor, care face legătura dintre Vinerea şi Pişchinţi.

Drumul va oferi un acces modern către Poiana cu Goruni şi va face legătura mai uşoară cu Pişchințul.

Lungimea drumului este de 3,3 km, valoarea contractului fiind de aproape 6.000.000 lei. Lucrările au termen de execuție de 28 de luni.

Primarul Adrian Teban, însoțit de domnul inspector al Serviciului de Urbanism – Gros Leon, precum și reprezentanți de la Transgaz S.A. și Elis Pavaje, s-au deplasat astăzi în teren pentru predarea amplasamentului.

La momentul actual, a fost realizată predarea de amplasament și finalizarea proiectului tehnic. În urma eliberării autorizației de construire a carosabilului, s-a discutat despre amplasament, măsurători, partea tehnică de modernizare a carosabilului precum și înființarea de trotuare”, au transmis reprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir