cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » În 11 mai 2019 va avea loc la Cugir cea de-a X-a ediție a Concursului interjudețean de matematică dedicat memoriei profesorului Ioan Mariș

În 11 mai 2019 va avea loc la Cugir cea de-a X-a ediție a Concursului interjudețean de matematică dedicat memoriei profesorului Ioan Mariș

Publicat în 14.04.2019 la ora 11:33

Sub genericul „M=T+E+E+E+…” (matematica = teorie + exercițiu + exercțiu + exercițiu+ …), Asociația pentru Stiință și Progres „Pitagora”, în pateneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Matematică și Informatică și Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir,  organizează în data de 11 mai 2019, ora 11:00, cea de-a X–a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Profesorul Ioan Mariș”.

Elevii claseor a XI-a și a XII-a se pot înscrie până la data de 06.05.2019, ora 24.00 prin completarea formularului online de la adresa: https://sites.google.com/e-uvt.ro/concursul-fmi-2019/home (în câmpul Liceul de proveniență se va specifica obligatoriu „locația Cugir”.

La clasele a XI-a și a XII-a se poate susține la alegere proba de matematică sau de informatică, conform opțiunii exprimate în formularul de înscriere. Elevii claselor a IX-a și a X-a se pot înscrie până la data de 10.05. 2019, ora 14.00, prin completarea formularului online de la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeyuligiqGDQGcSbrxmjzC8UP5vOeSnMooYoNkKLi6QgCNnA/viewform

Concursul a fost inițiat în urmă cu 10 ani, de un grup de elevi, care a avut privilegiul să facă matematică cu regretatul professor Ioan Mariș (trecut prea devreme la cele veșnice). Potrivit organizatorilor, la concurs poate participa orice elev care se înscrie până la data de 18.05.2018 ora 14:00, la sediului Colegiului Național „David Prodan”, (zilnic între orele 07:00 – 15:00).

Ficare elev se poate înscrie doar pentru anul în care este înmatriculat. Premiile asociației la matematică vor fi următoarele: Premiul I – 300 Ron; Premiul II – 200 Ron; Premiul III – 100 Ron. Premiul I, II și III se acordă pentru fiecare an de studiu (IX, X, XI, XII).  Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv.

După cum ne relatau organizatorii, scopul concursului, care a luat startul în 2010, este acela de a dezvolta la elevi dragostea față de matematică, față de școală și știință în general, de a dezvolta competiția. Elevii claselor a XI-a și a XII-a, care obțin premii acordate de Facultatea de matematică și informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, vor beneficia de facilitățile oferite de aceasta, conform regulamentului instituției.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 384 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.