Rămâi conectat

Actualitate

Ieri, 8 martie 2023, organizația PSD Cugir și-a sărbătorit, printr-un program special, membrele şi simpatizantele

cugirinfo.ro

Publicat

în

În ambianţa deosebită a restaurantului „Elegance” din Cugir, miercuri, 8 martie 2023, începând cu ora 16.00, organizaţia PSD Cugir a marcat ca în fiecare an, „Ziua Internaţională a Femeii”, printr-un program special la care au fost invitate să ia parte membrele şi simpatizantele partidului cu trei trandafiri.  

Ca de fiecaredată, doamnele și domnișoarele au fost întâmpinate la intrarea în spațioasa sală de reuniuni, cu urări de bine, cu lalele roşii împărțite cu dragoste și amabilitate de către parlamentarii Radu Tuhuț și Călin Mateieș, precum și de către subprefectul Corneliu Mureșan. Un reprezentant al europarlamentarului Victor Negrescu a înmânat doamnelor și domnișoarelor câte un mărțișor. În debutul manifestării le-a vorbit participantelor,  preşedintele organizației locale a PSD Cugir, ing. Mircea Trifan precum și dr. Julieta Isarie, președinta femeilor social-democrate din Cugir.

Bucatele alese, muzica de calitate susținută de formația „Bacus”, dansul și voia bună au făcut din această sărbătoare o seară de neuitat pentru toţi participanţii.

Surpriza evenimentului a fost organizarea  (în premieră) a unui atractiv „aranjament foto” aparținând cugirencei, Iulia Comșa.

„Am dorit să respectăm tradiţia şi în acest an şi să sărbătorim cum se cuvine pe cele mai scumpe fiinţe pe care le avem: pe mamele, soţiile, prietenele sau fiicele noastre, fără de care viaţa şi lumea pe care o trăim ar fi mult mai săracă. Le doresc tuturor, din toată inima, multă sănătate şi fericire alături de familiile lor, şi le promit că social-democraţii se vor bate pentru rezolvarea problemelor comunităţii noastre şi vor  fi mereu alături de cei mulţi. Totodată, vreau să le mulţumesc din suflet celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment”, ne-a mărturisit președintele PSD Cugir, Mircea Trifan.

Constantin PREDESCU
Foto: Mihaela Bota


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir