cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ieri, 7 martie 2019, elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir au sărbătorit împlinirea a 100 de zile de școală

Ieri, 7 martie 2019, elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir au sărbătorit împlinirea a 100 de zile de școală

Publicat în 08.03.2019 la ora 13:47

Sărbătorirea a 100 de zile de școală este specifică alternativei „Step by Step”. Acest proiect educațional reprezintă o șansă de exprimare a micilor școlari, un mod de stimulare și promovare a creativității și imaginației acestora.

Scopul principal al proiectului este valorificarea cunoștințelor acumulate de elevi de la începutul anului școlar, când au pășit în spațiul cunoașterii, și până la această dată. De asemenea, prin acest proiect a fost stimulată și implicarea părinților, ceea ce a determinat  dezvoltarea abilităților de comunicare și cooperare dintre micii școlari și familia lor”, ne-a declarat directorul instituției, prof. Floare Vlasea.

Potrivit conducerii instituției, pe parcursul celor 100 de zile de școală, în cadrul Întâlnirii de dimineață, elevii au completat zilnic „Calendarul celor 100 de zile de școalăˮ, activitate didactică ce a presupus colectarea a 100 de desene cu ștrumfi și expunerea acestora pe un panou, în spatele clasei. De altfel, fiecare elev a avut posibilitatea să își realizeze propria colecție cu 100 de obiecte, cu sprijinul familiei.

„A fost o zi specială care a debutat cu o multitudine de emoții pentru micii școlari. La intrarea în clasă elevii au fost întâmpinați cu un decor de  sărbătoare, iar mesajul zilei a fost sugestiv și prezentat în aceași notă. Elevii au fost entuziasmați să își prezinte colecțiile, care au concurat în diversitate și unicitate. Pentru ca aceste colecții să fie admirate și valorificate atât de ceilalți colegi mai mari din școală, cât și de cadrele didactice, a fost organizată o expoziție pe holul școlii. Pentru perseverența, varietatea, originalitatea, creativitatea și dăruirea de care au dat dovadă, școlarii au fost răsplătiți cu bomboane și cu câte o diplomă de participare la această sărbătoare”, a ținut să precizeze director adjunct Stela Predescu.

Evenimentul s-a încheiat cu o ieșire la locul de joacă, amplasat la „Casa Cugireană”, unde copiii au beneficiat de câteva ore de joacă, dar și de o surpriză oferită de părinți: tortul festiv dedicat acestei zile deosebite. Îi felicităm și noi pe micuții școlari și le dorim mult succes în activitatea viitoare!

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 151 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.