cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ieri, 5 martie 2019, la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir a fost organizată „Ziua Porților Deschise”

Ieri, 5 martie 2019, la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir a fost organizată „Ziua Porților Deschise”

Publicat în 06.03.2019 la ora 11:44

Ieri, 5 martie 2019, Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir și-a deschis larg porțile și sufletele și i-a primit cu drag, pe micii preșcolari, părinți și bunici.

Ziua Porților Deschise s-a dorit a fi o oportunitate pentru micii preșcolari, de a intra în contact cu spațiile de învățare ale școlii, de a observa mai bine dotările instituiei și de a le cunoaște cadrele didactice ale școlii, dar și câțiva dintre viitorii colegi, care s-au dovedit încântați să-i inițieze pe micii vizitatori în tainele plierii hârtiei, muzicii, dar și dornici să se joace alături de micuți.

După cum ne-a informat conducerea instituției de învățământ, pentru anul şcolar 2019 – 2020 sunt aprobate două  clase pregătitoare – învățământ tradițional ce vor funcţiona în sediul din str. Alexandru  Sahia, nr. 16. Perioada de înscriere cuprinde două etape: prima etapă de înscriere (depunerea cererilor): 4 – 22 martie 2019; a doua etapă de înscriere (depunerea cererilor): 2 – 8 aprilie 2019. Școala Gimnazială Singidava Cugir își propune să dezvolte un învățământ de calitate, acces la educație pentru toți elevii, performanță pentru fiecare elev, cadre didactice motivate și colaborare permanentă cu comunitatea.

Valorile pe care le promovează Școala Gimnazială Singidava Cugir sunt: performanță, profesionalism, excelență, creativitate, inițiativă, responsabilitate, spirit de echipă, dinamism, comunicare, cooperare, toleranță și respect. Ghid în acest periplu al preșcolarilor, directorul școlii, profesoara Floare Vlasea ne-a declarat: ”Oferim elevilor o gamă largă și atractivă de activități educativ extrașcolare, multe dintre ele la propunerea lor. Prin aceasta dorim să încurajăm spiritul de inițiativă al elevilor noștri, să le dăm încredere în forțele proprii, să le dezvoltăm gustul estetic, să le susținem ideile și chiar să se descopere pe ei înșiși”.

La rândul său, directorul adjunct, prof. Stela Predescu ne-a împărtășit dorința școlii de a oferi un mediu favorabil învăţării, de a da un start solid în educaţie prin dezvoltarea deprinderilor şi îmbogăţirea cunoştinţelor, astfel încât elevii să își cunoască și să își valorizeze potențialul și aptitudinile, să își dezvolte personalitatea, iar traseul lor educațional să se desfășoare sub semnul succesului.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 146 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.