cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ieri, 3 octombrie 2019, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” a fost organizată o dezbatere pentru un învățământ profesional de calitate

Ieri, 3 octombrie 2019, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” a fost organizată o dezbatere pentru un învățământ profesional de calitate

Publicat în 04.10.2019 la ora 17:51

La inițiativa Consiliului Județean Alba, a Inspectoratului Școlar Județean Alba și cu participarea reprezentanților Transavia, STA & STC (Mercedes) și Bosch, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir s-a organizat ieri, 3 octombrie 2019, o activitate de consiliere în carieră adresată părinților care au copii în clasele V – VIII.

Au fost prezenți peste 120 de părinți, reprezentanți ai administrației publice, ai ISJ Alba, directori de școli și cadre didactice, agenți economici din Cugir.

În acest cadru, au rostit alocuțiuni, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul Cugirului, Adrian Teban, Monalisa Borza și Dorina Budoiu, reprezentante ale ISJ Alba, directorul general Star Transmission Cugir, directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, Ionuț Iancu (gazda evenimentului. Au mai luat parte la reuniune: Marin Morariu și Claudia Uritescu (Uzina Mecanică), Diana Morar, director resurse umane Nova Grup Cugir, Constantin Sârbu – psiholog (S.C. Fabrica de Arme S.A).

Vorbitorii au insistat asupra beneficiilor școlii profesionale, implicării agenților economici și nevoii de consiliere corectă. Nevoia de forță de muncă calificată, tradiția școlii cugirene și importanța învățământului tehnic, au fost principalele puncte la care au făcut referire cei ce au luat cuvântul.

Concluziile evenimentului au avut un numitor comun și anume: astfel de evenimente vor fi continuate, elevii și părinții acestora urmând a fi principalii beneficiari ai programelor de informare, având ca temă învățământul profesional.

De reamintit căîn anul școlar 2019 – 2020, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” are un număr de 122 de elevi la școala profesională, dintre care 78 la sistem dual, beneficiind de 200 de lei/ lună bursă, oferită de agenții economici parteneri și de încă 200 lei/elev/ lună de la colegiu.

De reamintit că instituția școlară acordă educație atât celor 122 de elevi ce au ales învățământul profesional, cât și unui număr de 285 elevi ce sunt înscriși la liceul cu profil tehnic.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 257 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.