cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ieri, 29 noiembrie 2016, Casa de Cultură din Cugir a fost gazda unui spectacol dedicat Zilei Naționale a României

Ieri, 29 noiembrie 2016, Casa de Cultură din Cugir a fost gazda unui spectacol dedicat Zilei Naționale a României

Publicat în 30.11.2016 la ora 12:40

spectacol-1-decembrie-2016-cugirCasa de Cultură din Cugir a adunat ieri, 29 noiembrie 2016, peste 300 de participanți dornici să fie prezenți la spectacolul omagial (organizat în avans), dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Un eveniment de suflet al poporului român, la care din păcate n-au luat parte nici politicieni, nici oficialități locale și nici aleși ai Cugirului, prinși probabil, de campania electorală mult mai importantă pentru ei decât manifestarea închinată Zilei Naționale a României.

Au fost în schimb prezenți, ca de obicei, elevii, părinții sau bunicii acestora, cadre didactice din unitățile locale de învățământ și nu în ultimul rând personalul Casei de Cultură în frunte cu șefa instituției, prof. Rodica Florea, care în calitate de organizator și de gazdă și-au făcut și de această dată, datoria în mod exemplar. După intonarea Imnului Național și scurta prezentare privind semnificația istorică a actului de la 1 Decembrie 1918, a început spectacolul artistic. În debutul acestuia, membrii Cercului de Teatru al Casei de Cultură condus de actrița Maria Dodoc, prin mai micii și mai marii săi artiști au susținut un impresionat recital de poezie patriotică aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți. A urmat mini – concertul susținut de Grupul vocal „Mlădițe Cugirene” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir: (ƒ„Treceți batalioane Carpații”, „Tricolorul”, „Transilvanie frumoasă”, „Doamne ocrotește-i pe români”, „Veniți români la Alba Iulia”.

Participanții au avut de asemenea prilejul să admire prestația Cercului de canto, chitară și pian condus de profesoara Corina Băcăințan: („Trei culori și o singură credință”, „Se adună moții sub gorun”, „E trist să ai o țară dezbinată”. O mare surpriză pentru spectatori a fost prezența Grupului de teatru Skepsis – Alba Iulia 1918, care printr-o interpretare deosebită a evocat scene de mare emoție legate de actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Spectacolul s-a încheiat printr-un concert voce – chitară susținut de cunoscutul interpret cugirean Vasile Palfi.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 81 ori

Ieri, 29 noiembrie 2016, Casa de Cultură din Cugir a fost gazda unui spectacol dedicat Zilei Naționale a României
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.