Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Ieri, 26 septembrie 2019, elevii de la Școala Gimazială „Singidava” din Cugir au sărbătorit „Ziua Europeană a Limbilor”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pentru a atrage atenția asupra bogăției lingvistice a Europei și pentru a încuraja  învățarea limbilor străine de-a lungul vieții, Uniunea Europeană și Consiliul Europei, în 2001, au hotărât ca ziua de 26 septembrie a fiecărui an să fie dedicată celebrării limbilor europene.

În acest context, elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, alături de profesorii de limba română Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău, Florina Bran-Koller, profesorii de limba engleză Anișoara Ciornei, Diana Sibișan, profesorul de franceză Ioana Todea și profesorul documentarist al școlii, au marcat această zi printr-o activitate care a debutat cu audiția imnului Uniunii Europene și cu o prezentare a semnificației și importanței acestei zile. Câțiva elevi, sub îndrumarea profesorului de desen Diana Ispas, au realizat lucrări în care și-au imaginat soarele având ca raze țările Europei sau porumbei care duc steagurile acestora către soare ca semn că acesta iubește toți oamenii indiferent de limba vorbită sau că respectă limba fiecărui popor (acestea au fost explicațiile date de către autorii lucrărilor).

Totodată, elevii au avut posibilitatea de a-și demonstra abilitatea de a vorbi limbile studiate în școală, recitând câteva strofe din poezia „Somnoroase păsărele” de Mihai Eminescu în limba engleză și limba franceză. La finalul activității, elevii au susținut ideea că un om ar trebui să cunoască cel puțin trei limbi străine pentru a avea mai multe șanse de angajare, pentru a putea studia în altă țară, pentru a te putea descurca atunci când vizitezi altă țară sau, pur și simplu, pentru a putea colabora cu oameni care vorbesc altă limbă decât cea vorbită de tine.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Locul I pentru „IDeaL ELECTRONICS” – echipa de robotică a orașului Cugir, la Concursul HEART OF TRANSYLVANIA

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 11 ianuarie 2025 s-a desfășurat meetul oficial de robotică HEART OF TRANSYLVANIA, organizat de către echipa de robotică Alphatronic Robotics , la Transylvania College/The Cambridge International School în Cluj, eveniment inclus în Programul Național de Educație STEM și antreprenoriat în robotică, First Tech Challenge România.

Echipa de robotică a orașului Cugir, „IDeaL ELECTRONICS”, a participat alături de alte 14 echipe din zona Transilvaniei la un concurs ce a implicat pe lângă Știință, Tehnologie și Educație, muncă în echipă, implicare și mai ales pasiune.

La sfârșitul zilei de concurs, „IDeaL ELECTRONICS” s-a clasat pe locul I, podiumul fiind completat de echipa Rubix Blaj și Alphatronic Robotics Cluj.

Felicitări membrilor echipei participante:Bulzan Briana, Dima Dan, Grosu Ioana, Molodeț Daniel, Mureșan Andrada, Negru Tudor, Oprea Cristian, Popescu David, Străjan Alexandru, Vulcu Răzvan și celor trei mentori: Dache Liliana, Ion Nicu , Toma Florin.

Sincere mulțumiri sponsorilor care au făcut posibil ca acest lucru să se întâmple:

Star Assembly & Star Transmission, Eurotec Product SRL, Univers Construct Electric SRL, Atelier Archivox SRL și Primăria orașului Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Grant de aproape 1,5 milioane lei pentru reducerea abandonului școlar în Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luna decembrie 2024 a adus pentru Școala Gimnazială „Singidava” Cugir,un nou proiect cu finanțare nerambursabilă „Împreună învățăm să reușim”, demers care face parte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Suma grantului este de 1.484.370,00 lei și sume aferente TVA 282.030,00 lei pentru perioada de implementare 28.11.2024 – 30.06.2026. Grupul țintă îl reprezintă 180 de elevi de gimnaziu ai școlii. Prin acest proiect se va oferi elevilor posibilitatea de a beneficia de ore remediale, la matematică, limba română și limba engleză, susținute de către cadrele didactice din cadrul școlii.

Aceste activități vor fi organizate după un program stabilit de către echipa managerială a proiectului. Potrivit conducerii instituției, este o activitate prin care se oferă elevilor din grupul țintă un ajutor concret și necesar pentru frecventarea școlii: cărți (lecturi școlare, ficțiune generală, non-ficțiune, auxiliare școlare, dicționare, atlase), produse necesare studiului, cum ar fi caiete, penare, instrumente de scris etc.

Tot în acest cadru se vor organiza competiții sportive și de dans la care se dorește participarea tuturor elevilor de gimnaziu din școală. Activitățile sportive vor include diverse jocuri și competiții adaptate vârstei și nivelului de pregătire al elevilor, având scopul de a încuraja spiritul de echipă, fair-play-ul și perseverența. În paralel, activitățile de dans vor oferi elevilor oportunitatea de a explora expresivitatea artistică.

De asemenea, va avea loc dotarea centrului de Documentare si Informare cu echipamente IT și cu tehnologie digitală după cum urmează: cromebooks, stații de încărcare mobile, sistem de supraveghere audio-video, abonamente la biblioteca digital.Rezultatele așteptate: 100 de elevi de gimnaziu participanți la program de pregătire suplimentară; – 100 de elevi de gimnaziu beneficiari de consiliere și orientare profesională; – Rata de abandon a elevilor din anii terminali scăzută cu 1%; – Rata de absolvire a școlii crescută cu 1% ; – Rata de participare la Evaluare națională crescuta cu 1,5% si promovarea examenului crescuta cu 1,00% – 10% dintre părinți informați despre activitățile proiectului și despre situația școlară a elevilor.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Campanie caritabilă „Îndeplinește dorințe de Crăciun”, la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir și Școala „Ioan Mihu” Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 14-18 decembrie 2024, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea s-a desfășurat campania caritabilă „Îndeplinește dorințe de Crăciun”.

Activitatea a avut  drept scop colectarea unor cadouri care să fie oferite copiilor din medii defavorizate, pentru care Crăciunul nu ar fi avut altfel acea „sclipire magică” pe care ar trebui s-o aibă pentru fiecare copil, și nu numai.

„Cu ajutorul părinților, copiii școlii au pus în cutii frumos ambalate hăinuțe, rechizite și jucării, iar cadourile au avut fiecare câte o etichetă cuprinzând indicații referitoare la vârsta copiilor cărora li s-ar potrivi, precum și la mărimile hăinuțelor, astfel încât acestea să ajungă la băieți și fete care să le poată folosi și care să se bucure cu adevărat de ele. În distribuirea cadourilor am beneficiat de sprijinul personalului din cadrul SPAS Cugir, care a fost alături de noi și în alte activități de acest fel. Sloganul acțiunii caritabile „Oferă un cadou așa cum ți-ar plăcea ție să primești” a atins, cu siguranță, sufletele tuturor celor implicați, iar cele 215 cadouri pe care am reușit să le donăm vor aduce zâmbete pe fețele multor copii și reprezintă dovada vie că se poate să fim mai buni, mai empatici, mai generoși”, ne-a declarat profesoara Mihaele Vereș.

Speranța doamnei profesoare, a cadrelor didactice și elevilor aparținând unităților școlare amintite, este ca această acțiune caritabilă să devină una cu tradiție astfel încât să se îndeplinească cât mai numeroase dorințe de Crăciun.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir