cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ieri, 26 septembrie 2016, la Școala Gimnazilă „Singidava” din Cugir a fost sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor

Ieri, 26 septembrie 2016, la Școala Gimnazilă „Singidava” din Cugir a fost sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor

Publicat în 27.09.2016 la ora 9:59

cugir-elevi-ziua-europeana-limbi-2016Sărbătoarea dedicată varietății lingvistice din spațiul european a devenit o tradiție la Școala Gimnazială „Singidava” și totodată, o dovadă a interesului pe care îl dovedesc elevii de diferite vârste, în învățarea unei limbi străine.

Deși tendința mondială este de a învăța în special engleza ca limbă străină, copiii școlii și-au arătat entuziasmul în a descoperi noi lucruri despre limbi mai puțin vorbite ale spațiului european, cât și despre cultura acestor popoare.

Astfel, sub îndrumarea profesoarelor ariei curriculare – Limbă și comunicare (profesoarele: Delia Niculaș, Nicoleta Văsuți, Bogdana Sabău, Florina Bran-Koller, Gabriela Lupu, Eugenia Bălteanu, Anișoara Ciornei și prof. documentarist Florica Adam), elevii claselor gimnaziale s-au documentat din timp și au realizat câte o prezentare succintă a majorității statelor europene, iar mesajele lor sugestive în diverse idiomuri „ancorate” în Arborele limbilor europene. Cunoștințele de cultură generală dobândite în această perioadă au fost dovedite și printr-un scurt concurs (quiz) desfășurat la orele de limbi moderne, iar ca o dovadă în plus a armoniei limbilor europene, grupul vocal al școlii a interpretat Todomondo (Liubi Liubi I love you), cântecul care a reprezentat  Romania la Eurovision în anul 2007.

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene, deoarece Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice (23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente). Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, la inițiativa Uniunii Europene și a Consiliului Europei  s-a instituit Ziua Europeană a Limbilor.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 187 ori

Ieri, 26 septembrie 2016, la Școala Gimnazilă „Singidava” din Cugir a fost sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.