cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ieri, 21 martie 2018, elevii și dascălii de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir au celebrat „Ziua Mondială a Apei”

Ieri, 21 martie 2018, elevii și dascălii de la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir au celebrat „Ziua Mondială a Apei”

Publicat în 23.03.2018 la ora 9:28

Protejarea planetei Pământ, casa noastră, a tuturor, este o problemă care trebuie să-i intereseze nu doar pe ecologişti, ci pe toată lumea, infiferent dacă sunt adulţi sau copii.

Noi, dascălii, trebuie să punem un mare accent pe educaţia ecologică a celor mici, pentru a ne putea bucura împreună, pe timp îndelungat de albastrul curat al cerului, de limpezimea apelor, de florile câmpului şi de frunzele verzi.

Pe parcursul lunii martie, la Școala Gimnazială ,,Singidava” din Cugir se desfășoară activități dedicate Zilei Mondiale a Apei, sub sloganul Apa, un dar neprețuit!

Concursul de colaje, prin care elevii prezintă imagini, informații despre apă, dar și transmit mesaje, se desfășoară pe niveluri: clasele II-IV, având ca și coordonatori pe doamnele învățătoare și clasele V-VIII, coordonatori fiind domnii diriginți.

În data de 21 martie s-a desfășurat o activitate sub îndrumarea profesorului de biologie – dir. adj. prof. Stela Predescu, prof. de geografie – Dorina Rotar și prof. de fizică-chimie – Rodica David. În cadrul acestei activități, elevii au vorbit despre importanța apei, efectele nocive ale poluării  ei și cum ar putea ei contribui la protejarea apei ca resursă naturală. Atunci când s-a pus problema protejării apei, elevii au avut o sumedenie de soluții, ceea ce ne dă speranța că ei, adulții de mâine, vor fi capabili să respecte și să contribuie la sănătatea a ceea ce se numește Planeta Albastră.

În exercițiile de imaginație, ei au dat dovadă de responsabilitate în ceea ce privește importanța apei pentru om și mediul înconjurător, cât și solidaritate cu cei care suferă de sete și de foame. Cel mai grăitor exemplu în acest sens este următoarea afirmație făcută de copii: ,,Dacă aș fi ploaie, aș vrea să cad în Africa pentru că  mulți oameni mor din cauza lipsei de apă și hrană”.

Continuând primul vers al poeziei ,,Învață de la toate”, care spune  Învață de la ape să ai statornic drum, cu alte lucruri pe care le putem învăță de la apă, ei au zis Indiferent de unde pleci, să poți pleca oricum. Oricât de lung drumul ar fi, niciodată nu te opri! Învațăă de la ape să nu te-ntorci din drum! 

Ce frumos că ei, copiii noștri, au fost învățați să gândească astfel!

Prof. documentarist Florica Adam

Acest articol a fost citit de 55 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.