Rămâi conectat

Administraţie

„Iepurasul” a venit mai repede pentru 20 tinere familii din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul Adrian Teban și Viceprimarul Călin Furdui i-au invitat pe viitori chiriași în noul bloc ANL unde au semnat contractele de închiriere și au primit cheile locuințelor. Cei 20 de tineri au primit repartizare în data de 23 martie, prin hotărâre a Consiliului Local Cugir, pe baza listei de priorități pe anul curent, aprobată în luna februarie.

Primarul Adrian Teban i-a felicitat pe viitorii chiriași, dorindu-le ca noile locuințe să devină adevărate cămine pentru familiile lor și fiecare dintre ei să se simtă „acasă ” de acum înainte în noile apartamente.

Contractele au fost încheiate pe o durată de 5 ani de la data repartizării, iar chiria este calculată în funcţie de coeficientul de pondere, rata anuală a inflaţiei, veniturile pe membru de familie realizate în ultimele 12 luni.

Noul imobil ANL dispune de 5 apartamente cu două camere – cu o suprafaţă cuprinsă intre 57 mp și 68 mp, și de 15 de apartamente cu trei camere – cu o suprafaţă cuprinsă intre 72 mp și 82 mp. Apartamentele sunt dotate cu centrală termică proprie, tâmplărie PVC şi finisaje interioare. Locuinţele sunt dispuse pe 5 niveluri, parter, 3 etaje și mansardă, scara blocului fiind prevăzută cu ascensor.

Blocul a fost contruit la solicitarea Primăriei Cugir, prin fonduri alocate de Agenția Națională pentru Locuințe și din bugetul local. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ 7 milioane de lei, din care partea proprie a administrației locale cugirene a fost de peste 2,4 milioane de lei. Orașul Cugir a pus la dispoziţia ANL terenul necesar, a asigurat viabilizarea terenului cu toate utilitățile necesare, amenajarea de spații verzi, locuri de parcare, alei de acces, iluminat public, spații de joacă pentru copii.

În acest an, pe lista de priorități s-au regăsit 24 de solicitanți care au avut anterior o cerere și care și-au actualizat dosarele în anul 2023. Ordinea lor a fost stabilită în funcție de punctajul calculat pe baza criteriilor avizate de către ANL, care se referă la situația locativă, starea civilă, numărul persoanelor aflate în intretinerea solicitantului, starea de sănătate, vechimea cererii, nivelul studiilor și a pregătirii profesionale, veniturile pe membru de familie.

Astfel, din numărul total al solicitanților, 20 solicitanti au primit locuințe în noul imobil construit, iar o familie în blocul ANL de pe strada Victoriei nr. 15A, urmând ca ceilalți 3 solicitanți să primească repartizare în măsura în care vor fi eliberate apartamente în unul din cele 4 blocuri ANL din localitate.

Reamintim că locuințele ANL sunt destinate tinerilor care la data depunerii cererilor au avut vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, și care pot primi repartitie pentru locuintă în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste, cu condiția să îndeplinească criteriile de acces la locuințe de acest tip.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Prin punerea în funcţiune a unei centrale fotovoltaice „Parcul Industrial Cugir” devine prosumator

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Parcul Industrial Cugir” pune în funcţiune o centrală fotovoltaică, prin care va putea acoperi mare parte din energia necesară pentru alimentarea subconsumatorilor parcului, la un preț mai mic decât energia convențională. Recent, a fost finalizată investiția privind punerea în funcțiune a unei centrale fotovoltaice amplasată pe acoperișul-terasă al Halei de producție nr. 4 în incinta societății.

„Astfel, energia produsă în această centrală acoperă o mare parte din energia necesară pentru alimentarea subconsumatorilor parcului, la un preț mai mic decât energia convențională, iar cantitatea de energie produsă și neconsumată se introduce în sistemul electric național (SEN).

Prin urmare, societatea Parcul Industrial Cugir SA deține și calitatea de prosumator, având Certificat de racordare și producere emis de Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba”, se arată într-un raport de specialitate ce însoţeşte un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor, Simion Creţu, proiect aprobat în şedinţa ordinară din noiembrie a Consiliului Judeţean Alba.

Potrivit unei adrese transmise CJ Alba, se solicită acordarea unui mandat special reprezentantului Județului Alba pentru completarea obiectului secundar de activitate, cu activitatea „Producția de energie electrică – Cod CAEN 3511”. Prin urmare, se impune modificarea art.6 din Actul constitutiv al societăţii, Obiectul secundar de activitate al Întreprinderii Publice – Societatea „Parcul Industrial Cugir” SA prin completare obiectului secundar de activitate cu Cod CAEN 3511 Producția de energie electrică.

UAT – Județul Alba este acționar unic la Societatea „Parcul Industrial Cugir” SA.

În aceeaşi şedinţă s-a discutat şi despre rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 şi a anexelor sale. Principali indicatori care se vor modifica sunt veniturile totale, de la 1.628.800 de lei la 1.729.395 de lei, și cheltuielile totale, de la 1.540.708 lei la 1.635.895 de lei. În consecinţă, se observă o creștere a profitului brut, de la 88.092 de lei la 93.500 de lei.

Operatorii economici pot proceda la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli atunci când, din motive temeinic justificate, sunt necesare modificări ale nivelului indicatorilor economico-financiari aprobați iniţial, în cazul de faţă în 26 ianuarie 2023.

UAT – Județul Alba este acționar unic la Societatea „Parcul Industrial Cugir” SA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Contracte de finanțare în valoare de 33,8 milioane de lei, pentru investiții cu fonduri din PNRR, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, au fost semnate cinci contracte de finanțare nerambursabilă între orașul Cugir și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea unor investiții cu fonduri provenite din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit primarului Adrian Teban, este vorba despre proiecte în valoare de peste 33.800.000 de lei (fără TVA) prin care administrația locală își propune să reabiliteze și să eficientizeze mai multe clădiri publice.

„Majoritatea contractelor semnate astăzi vizează obiective ce aparțin infrastructurii învățământului local și reprezintă o completare la cele 6 proiecte cu fonduri europene pe care le avem în momentul de față în implementare. Așadar, avem șansa ca prin PNRR să reabilităm și clădirile celorlalte instituții care nu au fost eligibile prin POR și astfel să avem o rețea școlară modernizată în totalitate”, susține edilul.
Potrivit acestuia, trei dintre contractele semnate sunt destinate eficientizării energetice a Liceului Teoretic „David Prodan”, precum și valorificării clădirilor ce-i aparțin, iar altul se referă la reabilitarea căminului din cadrul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”.

Cele cinci proiecte finanțate prin PNRR vor fi implementate pe parcursul a 24-25 de luni.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară realizarea proiectului „Construire parc fotovoltaic în orașul Cugir”, propus la finanțare din Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei”, derulat de Ministerul Energiei.

Potrivit HCL Cugir nr. 227/14.11.2023, valoarea totală a proiectului este în cuantum de 7.591.031,54 de lei cu T.V.A., din care valoarea totală eligibilă 5.752.481,54 lei și valoarea neeligibilă 1.838.550 lei.

Aleșii locali au mai aprobat contribuția proprie în proiect, a 1.838.550 de lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului. Cuantumul lucrărilor va fi prevăzut în bugetul Orașului Cugir pentru perioada de realizare a investiției, în cazul obținerii finanțării.

Principalele activități din cadrul proiectului, care vor duce la înființarea parcului fotovoltaic, sunt următoarele:

– prelucrarea terenului pentru aplatizarea curbelor de nivel abrupte;
– taluzarea și compactarea pământului; înființarea căilor de acces pentru activitățile de mentenanţă;
– montarea structurii metalice de susținere în fundații izolate din beton;
– montarea de panouri fotovoltaice cu puterea instalată de minimum 410 W;
– montarea invertoarelor trifazate pe suporți speciali.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir