Rămâi conectat

Știrea ta

Gunoierii de pe Zona II, Asocierea RER Vest – RETIM, probleme mari în distribuirea pubelelor și ridicarea deșeurilor menajere din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg” spune un vechi proverb românesc, iar în cazul așaziselor „informări” pe care Asocierea RER Vest & RETIM le remite presei din județul Alba nici că s-ar putea să fie mai adevărat: „Publicitatea” firmelor de casă ale PNL a stârnit un val de indignare în rândul cetățenilor, aceștia acuzând faptul că ceea ce se prezintă nu este conform cu realitatea din teren.

Citește și: RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, lasă Alba Iulia sub gunoaie, profitând de indolența PRIMĂRIEI

În momentul preluării responsabilității colectării și ridicării deșeurilor Asocierea RER Vest – RETIM ar fi fost obligată să fi semnat contracte cu cel puțin 80% dintre cetățeni ( gospodării, asociații de locatari, etc.)  și să fi livrat pubele tuturor celor cu care a semnat un contract de prestări servicii, astfel, dacă acest lucru ar fi fost înfăptuit și nu am fi avut parte de un debut stângaci al noului operator, la nivelul județului Alba, comunicatele „explicative” nu și-ar mai fi avut rostul.

Extrem de multe persoane semnalează, cu precădere în mediul online, faptul că deși au semnat contract cu noul operator nu beneficiază încă de pubele, iar o copie a întelegerii bilaterale nu este încă în posesia lor, ridicarea deșeurilor, la cel mai mare tarif din Regiunea Centru a României, se face într-un mod departe de a fi definit ca și cel optim ori, de altfel, normal pentru anul 2021.

„Nu își fac treaba în nici o zonă , Pianu, Șugag, nici unde, nu sunt încă pubele la porți!”; „Un gunoi de firmă de gunoaie” ; „Minciuni, aduci pubele pe strada Mihail Kogălniceanu, nu am primit toți la case și avem gunoi care nu s-a ridicat de două săptămâni, să vă fie rusine.” – sunt doar câteva exemple de comentarii ale cetățenilor nemulțumiți de modul în care Asocierea RER Vest – RETIM prestează servicii acolo unde aceștia locuiesc.

Potrivit presei, Rer Vest & Retim ar fi ”firme de casă ale PNL”. La Rer Vest sunt asociați Consiliul Local Oradea și Administrația Patrimoniului, iar la Retim, Consiliul Local Timișoara.

De la o asociere într-atât de puternică, cu o vastă experiență în domeniu, orice cetățean ar fi așteptat la mai mult, dar nu mai mult decât ce este normal : să îi fie ridicat gunoiul la timp și în condițiile care i-au fost promise. Debutul stângaci denotă o atitudine de amatorism, iar comunicatele explicative, sunt o jignire pentru foarte mulți dintre cetățeni – din moment ce rostul acestora este de a le explica că ceea ce văd cu ochii lor nu este adevărat.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Știrea ta

Pavajul se „scufundă” pe Bulevardul Alexandu Sahia, dar autoritățile locale nu par a fi interesate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pavajul de pe Bulevardul Alexandu Sahia a început să se „scufunde” la propriu, iar autoritățile locale, care au fost anunțate nu au intreprins nimic de mai bine de două săptămâni de când au fost sesizate cu privire la aceasta problemă.

Iată ce ne-a scris un cititor al cugirinfo.ro, pe aceast temă: „De două săptămâni pavajul de pe Bulevardul Alexandu Sahia, din apropierea intersecției cu străzile 21 decembrie 1989 și Rozelor a început să se „scfunde”. Am anunțat Primăria Cugir despre acestă problemă însă au trecut două săptămâni fără ca măcar cineva de la primărie să vină și să vadă despre ce este vorba, ca să nu mai vorbim de remedierea problemei. Chiar nu-i pasă nimănui din primărie că se degradează această arteră emblematică a Cugirului?”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Zona stadionului nou din Cugir, invadată de ambrozie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Acum cinci ani a intrat în vigoare Legea Ambroziei (Leg. 62/2018) prin care autoritățile locale sunt OBLIGATE să combată de urgență această bruiană, extrem de periculoasă, dacă crește pe domeniul public.

Cu toate acestea, în zona stadionului nou a crescut o adevărată cultură de ambrozie, fără ca nimeni din administrația locală să ia nici o măsură pentru stârpirea acestei buruieni periculoase.

Dar iată ce ne-a scris un cititor al cugirinfo.ro în legătură cu această problemă: „Bună ziua. Doresc sa fac o sesizare prin intermediul cugirinfo.ro către autoritățile locale, referitoare la planta ambrozie. Conform Legii 62/2018 autoritățile locale au obligația de a eradica această buruiană periculoasă de pe domeniul prublic, având în vedere că unor persoane le poate provoca alergii grave. Oare Primăria Cugir nu poate fi amendată de către instituțiile abilitate pentru că o lasă să crească liber în zona stadionului nou?”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Cugireancă acuzată că și-a încuiat cățelușa în mașină la peste 30 °C, pentru mai multe zeci de minute, în timp ce se afla la o terasă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O cățelusă din rasa Bichon a fost salvată marți, 22 august 2023, de o femeie din Cugir, după ce a fost închisă în mașină, de către proprietară, pentru mai multe zeci de minute, la peste 30 °C.

Cățelușa a fost observată în parcarea unui restaurant din Apoldu de Jos, județul Sibiu. Pentru că temperatură afară depășea 30 °C, iar câinele era închis în mașină, femeia a încercat să găsească în primă fază proprietarul animalului, iar câinele era închis în mașină, femeia a încercat să găsească în primă fază proprietarul animalului.

Aceasta a întrebat fiecare persoană din restaurant și de pe terasa acestuia cui aparține câțelul, fără nici un rezultat. C.L. a alertat și autoritățile prin 112, iar răspunsul primit a fost halucinant: „Am sunat de 2 ori la 112 și mi-au dat poliția locală care spune că dacă respiră e ok”.

Femeia a făcut și o postare pe un grup de Facebook, în speranța că va primi ajutor: „În parcare la restaurantul Apoldu de Jos. Cățelușa este închisă în mașină fără aer și nu găsim proprietarul. Am sunat la 112 dar nu ne dau nici o soluție”.

Într-un final, câinele a putut fi scos din mașina încinsă, în viață: „De-a râsul plânsul. Doamna stătea la masă pe terasă cu un domn. Am întrebat pe toată lumea din restaurant și de afara. După ce i-am dat apă și deja era cu noi de 10 minute, s-a trezit doamna „este cățelul meu”… Și nu vă imaginați ce forfotă a fost aici. Toți ospătarii afară, toată lumea disperată și ea își bea limonada. Nici nu a sesizat tot circul… Nu-mi vine să cred”.

Tot un câine din rasa Bichon a murit după ce a fost lăsat de proprietar, zeci de minute, în mașina parcată la soare, în aproprierea unui mall din Cluj-Napoca.

O femeie care trecea prin zonă a văzut câinele în portbagaj și a sunat la 112. Pompierii veniți de urgență au spart geamul autoturismului și i-au acordat primul ajutor patrupedului.

Câteva ore mai târziu, câinele a murit la cabinetul veterinar, din cauza supraîncălzirii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir