cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Grupul „Mlădițe Cugirene” a câștigat premiul special al juriului la Festivalul interjudețean de interpretare muzicală „Trecut, prezent și viitor”, de la DEVA

Grupul „Mlădițe Cugirene” a câștigat premiul special al juriului la Festivalul interjudețean de interpretare muzicală „Trecut, prezent și viitor”, de la DEVA

Publicat în 08.06.2017 la ora 12:36

Sub genericul „Orizonturi – trecut, prezent, viitor”, la Deva s-a desfășurat, recent, cea de-a doua ediție a Festivalulului interjudețean de interpretare muzicală, eveniment la care au luat parte peste 60 de concurenți. Concursul a fost organizat pe trei secțiuni, categoriile de vârstă 4-6 ani, 7-11ani, 12-15 ani, 16- 19 ani și anume: muzică popular, muzică de divertisment și muzică cultă.

Concurenților li s-au cerut să prezente două piese live, de stil diferit, unul mai lent (doina sau balada) și altul mai ritmat acompaniat de negativ sau de instrumente populare. Pentru categoriile de vârstă 6-7 ani si 8- 10 ani, nu a fost obligatorii doina sau balada, ci s-au interpretat două melodii ritmate. Concurentii au purtat obligatoriu costumul popular specific zonei pe care o reprezintă.

Juriul a tinut cont în notarea participanților de următoarele criterii: calitățile vocale interpretative ale concurentilor;  realizarea artistică a repertoriului ales în funcție de gradul de dificultate; dicția și pronunția; expresivitatea artistică; ținuta scenică.

Cugirul a participat la Secțiunea Interpretare muzicală – muzică populară, cu grupul „Mlădițe cugirene”, condus de profesoara Ionela Popa, obținând „Premiul special al Juriului”.

La sectiunea soliști vocali a obținut Trofeul concursului  prin Blaga Gratiela, actualmente elevă în clsa a IX-a la Liceul de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, secția ”Muzica vocală tradițională românească” la clasa prof. Ionela Popa.  Aceasta a fost elevă a Școlii Gimnaziale nr.3 Cugir și membră a grupului vocal ”Mlădițe Cugirene”, fiind îndrumată de Ionela Popa spre un liceu vocațional, dat fiind talentul său deosebit. „Aceasta a impresionat juriul, deoarece are o voce caldă, curată și care transmite emoția cantecului”, ne-a declarat Ionela Popa.

Premiul special de autenticitate a fost acordat elevei Tărtău Bucur Cosmina, în prezent elevă în clsasa a X-a a Colegiului Național ,,David Prodan” Cugir,  fostă la rândul ei, elevă a Școlii Gimnaziale nr 3 Cugir, si membră a grupului ,,Mladite cugirene”, unde pe parcursul  școlii gimnazile a obținut numeroase premii la concursuri si festivaluri.

O altă voce, care a impresionat juriul și publicul a fost Poienar Maximiliana, o talentată elevă din clasa a V-a a Școlii Gimnaziale nr.3, cu radăcini din zona Maramureșului. Ea a reușit să obțină  Premiul special pentru autenticitate și a ținut să ne spună că vrea sa ajungă să cunoască cât mai bine zona de proveninență a bunicii sale.

Tot Premiul special pentru prezență scenică a fost obținut și de eleva Mara Bianca din clasa a III-a a învățătoarei Anda Tecșa. O tânără speranță, la început de drum, dar foarte consecventă și îndrăgostită de scenă.

Cel mai tânăr concurrent, Teban Bogdan, elev în clasa pregătitoare a invățătoarei  Elena Crișan, aflat la primul lui concurs a impresionat juriul, care i-a acordat pentru prestația sa ,,Premiul special”.

”A fost o mare bucurie pentru noi să primim aprecierile publicului și ale juriului, iar rezultatele obținute dovedesc talentul, dorința  și ambiția copiilor de a cunoaște și a fi cât mai de aproape de folclorul muzical”, ne-a declarat prof. Ionela Popa.

  Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 115 ori

Grupul „Mlădițe Cugirene” a câștigat premiul special al juriului la Festivalul interjudețean de interpretare muzicală „Trecut, prezent și viitor”, de la DEVA
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.