cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Grevă de avertisment la Spitalul orășenesc din Cugir

Grevă de avertisment la Spitalul orășenesc din Cugir

Publicat în 19.10.2016 la ora 18:16

greva-de-avertisment-spital-cugir-oct-2016Astăzi, 19 octombrie 2016, timp de 2 ore (între orele 08.00 și 10.00), sindicaliștii de la Spitalul orășenesc din Cugir au fost în grevă de avertisment, mișcarea de protest fiind prevăzută în calendarul Federației Sindicatului SANITAS.

La această acțiune revendicativă a luat parte toți sindicalștii prezenți la schimbul 1, dar au venit și o parte din membrii de sindicat programați în celelalte schimburi. Potrivit liderului de sindicat Camelia Costinaș au fost asigurate urgentele pe perioada grevei, acordându-se asistență cazurilor care ar fi pus în pericol viața vreunei persoane (exemplul unei persoane cu vene varicoase rupte).

După cum afirma liderul de sindicat, principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt: Extinderea Contractului Colectiv de muncă la nivelul sectorului ,,Sănătate. Activități veterinare”; Corectarea discriminărilor salariale produse de OUG nr. 20/2016 și OUG nr. 43/2016: Includerea în anexele OUG a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: Asistență socială, Unități medico sociale, Personal TESA, DSP, Creșe; Calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normative în vigoare; Rașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice; Promovarea unei legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar și de asistență socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010. Dacă revendicările sindicaliștilor nu vor fi soluționate, urmează greva generală pe perioadă nedeterminată, începând cu 31 octombrie 2016.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 453 ori

Grevă de avertisment la Spitalul orășenesc din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.