Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Grădinița Prichindel din Cugir a fost gazda unui spectacol dedidicat sărbătorilor de iarnă, intitulat sugestiv „O colindă pentru Moş Crăciun”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Colindul deschide atmosfera de Crăciun, care ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun. Moş Crăciun face parte din farmecul copilăriei, de care cu siguranţă fiecare dintre noi îşi aduce aminte.

Acum când suntem atât de aproape de Sfintele Sărbători Grădinița cu P.P. PRICHINDEL Cugir, a deschis uşa pentru oaspeţi dragi şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Iar  alături de copii, părinții și bunicii au colindat pentru Moş Crăciun/ Moşul bun.

Magia de sărbătoare a fost deschisă de colidătorii de la grupa mică „Albinuţelor”, conduși de educ. Durduc Lucia și Popa  Andreea, care ne-au reamintit că „E vremea colindelor”.  Apoi plini de voie bună şi de nerăbdare, grupa mică ,,Ciupercuţelor” împreună cu educ. Urieșu Mihaela și Bîrsan Ilona, au cântat și dansat pentru Moş Crăciun pe melodia:„Iată vine Moşul”.

Grupa mijlocie „Buburuzelor”, alături de educ. Țigan Elena și Budereș Emilia au dorit să ne reamintească de sfânta sărbătoare a naşterii pruncului Isus prin colindul: ,,Astăzi s-a născut Hristos”. Aşa cum e obiceiul la noi de sărbători, colindătorii trebuie primiţi aşa cum se cuvine, asfel copiii din grupa mijlocie „Fluturaşilor” împreună cu educ. Durduc Delia și Vinceler Anca au colindat: „Scoală gazdă din pătuţ”.

În clinchet vesel de clopoţei, prichindeii din grupa mare „Pitici isteţi”… l-au întâmpinat pe moşul, cu cântecul: „Clopoţei, clopoţei”, alături de educ. Uritescu Cornelia și Trifa Adina. La Naşterea Mântuitorului o stea strălucitoare s-a arătat pe bolta cerească… acest lucru l-am aflat prin intermediul colindei: „Steaua sus răsare”, interpretată de grupa mare „Florilor”, condusă de educ. Sasu Angela și Sav Loredana.

În încheierea programului  care s-a desfășurat în centrul C.R.E.D. a grădiniței, grupa mare „Îngeraşilor” împreună cu educ. Gîrloanță Ioana și Luca Maria, au încântat auditoriul cu o frumoasă colindă: ,,Am plecat cu colindatu”.

Gazdele de la G.P.P. Prichindel Cugir, s-au bucurat de a avea în mijlocul lor pe d-na inspector  pentru educație timpurie, prof. Georgeta Bordeu și d-na director a Școlii Gimnaziale Singidava, prof. Floare Vlasea.

Echipa de proiect: prof. Ilona Bîrsan, prof. Mihaela Urieșu, educ. Angela Sasu și prof. Loredana Sav, urează tuturor  cititorilor, aşa cum spune un colind străvechi… „Casa să vă fie plină/De belşug şi de lumină”…


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir