Rămâi conectat

Sport

Goluri fabuloase sub Drăgana, împotriva unei foste prim-divizionare: Metalurgistul Cugir – Pandurii Târgu Jiu 3-1 (3-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul acestei după-amieze, într-un amical de lux, Metalurgistul Cugir a învins pe propriul teren pe Pandurii Tg. Jiu, fosta prim divizionară, scor 3-1 (3-1), în cel mai important joc al verii pentru trupa lui Călin Moldovan, gorjenii fiind la întâiul eșec al verii.

Pandurii, actualmente în Liga a 2-a a suferit o înfrângere fără replică, succesul amfitrionilor anunțând o stagiune reușită pentru trupa de sub Drăgana.

Toate reușitele amfitrionilor au fost extrem de spectaculoase, distingându-se de departe nou-venitul Sorian, ce și-a trecut în cont o dublă, din lovituri libere executate magistral (18, 45), fiind concurat la capitolul spectacol de colegul său Șuteu (42) – boltă de la peste 35 de metri, execuție cu piciorul drept, în fapt trei eurogoluri!

 • Sorian, excelentă achiziție!

Mădălin Popa a avut prima ocazie în mintul 5, iat în minutul 18 Sorian a deschis scorul cu o lovitură liberă de la 20 de metri, trimisă prin zid în stânga lui Jianu (a doua reușită consecutivă a mijlocașului de creație, după ce a deschis scorul cu CS Ocna Mureș). Ocazia lui Pop (33) – reluare pe lângă a prefațat egalarea reușită de același jucător, în minutul 38, dintr-un penalty obținut de Hlistei la un duel cu Bold.

• Șuteu, lob de la peste 35 de metri

„Veteranul” Alin Șuteu a reușit golul meciului, cu un șut din cădere, de la 35 de metri, ce a lovit transversala înainte de a intra în plasă (43), iar Sorian a ieșit iar la rampă, cu o „liberă” vicleană, din lateral dreapta, ce l-a surprins pe portarul advers.

 • Suciu a plecat, Stoianof a dispărut din cantonament

După ce a fost prezentat în mod oficial, fundașul C. Suciu nu a mai rămas la Metalurgistul, neînțelegându-se la ultimele detalii contractuale. De asemenea, atacantul Ovidiu Stoianof, ajuns luni sub Drăgana pentru a intra în cantonament a părăsit echipa după numai o zi, plecând în toiul nopții o decizie de neînțeles.

• Au debutat Bănică și Ludușan

Între buturile gazdelor a debutat portarul Bănică, venit la Șurianu Sebeș, iar în atacul Cugirului s-a regăsit Andrei Ludușan (21 de ani), fost internațional Under 19, sezonul trecut în Liga a 2-a la Olimpia Satu Mare și CSM Rm. Vîlcea.

Gorjenii sunt la a doua partidă de verificare în Alba în ultimele zile, după ce sâmbătă au remizat cu Unirea Alba Iulia, scor 1-1, iar divizionara terţă efectuează în această perioadă un cantonement centralizat la domiciliu, iar săptămâna viitoare sunt alte două partide test, cu Arieșul Turda (miercuri, 2 august) și apoi cu Unirea Alba Iulia (vineri 4 august)

Metalurgistul: Bănică – Bold, Itu, Șt. Radu, Vărărean – M. Popa, L. Tudor – Șaucă, Sorian, Șuteu – Ludușan; iar după pauză au mai jucat Crivăț, Tăban, M. Popescu, Scurtu, M. Neagu, Udrea, Codrea, Ciobanu, G. Olteanu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu

Pandurii: Jianu – Cr. Kilin (cugireanul fost la Național Sebiș), Ciobanu, Lung, Drugă – Thery (francez), Zainea – Cocîrlă, Covaci, Hlistei – Rus; iar după pauză Popescu – Celea, Ciobanu, Lung, Vasilescu – Pîrvulescu, Zainea – Șendroiu, Rus, Trifu – Bujor; Dănăricu, Cioiu, Dodoi. Antrenor Mihai Teja.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, al doilea eșec consecutiv: Viitorul Cluj – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

“Roș-albaștrii” au suferit astăzi, sub Feleac, al doilea eșec consecutiv, 1-2 (1-1) cu Viitorul Cluj, după ce au fost cei care au deschis scorul.

Dohotariu (31) a deschis scorul, însă egalitatea a survenit 6 minute mai târziu. În actul secund, amifitrionii au dat lovitura și au preluat avantajul pe tabelă, trupa lui Marius Popescu fiind la primul succes stagional.

Veniți după insuccesul drastic de pe propriul teren cu CSU Alba Iulia, cugirenii nu-și închipuiau că vor pleca cu mâna goală dintr-o deplasare considerată facilă. În criză de efectiv, antrenorul Lucian Itu a intrat în primul unsprezece, la 45 de ani, pentru a întări compartimentul ofensiv, lovit de multe indisponibilități (M. Domșa, Cîrloanță, Da Silva)

Au evoluat formațiile:

Viitorul Cluj: Măluțan – Șerbănescu, Milchiș, Podea, Gățan, Milandru, Calo/ cpt, Herciu, Al. Pop, Iepure, Doroftei; rezerve Borz, Baciu, Judea, E. Moga, Harangozo, D. Mureșan, Thiam, Cozac, Șoaită. Antrenor Marius Popescu.

Metalurgistul Cugir: Csapo – Dohotariu, S. Itu, V. Popa, Vitinha/ cpt – Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu – L. Itu, Cocan; rezerve Perjeriu, Șuteu, Kiraly, M. Neagu, Selagea, Tăban, Ad. Coman, R. Păcurar, Bura. Antrenor Ion Ilie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Vasile Hârjoc, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Portugalia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 15 – 17 septembrie 2023, în Madeira, Portugalia, a avut loc Campionatul Mondial de Alergare Montană, eveniment la care au luat parte peste 500 de atleți de pe toate continentele.

Probele de concurs au fost de 9 km (competiție desfășurată în data de 15 septembrie) și de 32,4 km (desfășurată în 17 septembrie). România fost reprezentată în ambele probe organizate în cele două zile de concurs.

Din județul Alba a luat startul în proba de 32,4 km cunoscutul atlet Vasile Hârjoc, de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut – antrenor profesor Gheorghe Hăprean). Acesta s-a situat pe locul I, obținând titlul de Campion Mondial la categoria de vârstă +70 de ani, imnul României fiind intonat o singură dată la acest eveniment major. Pe locul II s-a clasat un atlet din Polonia, iar pe poziția a III-a un alergător spaniol.

„A fost un concurs deloc ușor, m-am bătut pentru acest rezultat, reușind să apăr titlul european câștigat în Elveția în urmă cu două luni. De aici plec în Italia, la Pescara, unde se desfășoară Campionatul European de Atletism. Probele la care particip sunt: Cros 6 km, 5000 m (pe pistă), 10 km alergare pe șosea și 21,097 km Semimaraton”, ne-a declarat cugireanul Vasile Hârjoc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir