cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Fundașul Ionuţ Buta a plecat să muncească în Scoția

Fundașul Ionuţ Buta a plecat să muncească în Scoția

Publicat în 14.02.2014 la ora 15:00

Metalurgistul-Cugir-Sanatatea-ClujFundaşul Ionuţ Buta (26 ani) a părăsit Metalurgistul Cugir, abandonând momentan fotbalul pentru a munci în Scoţia!

Considerat unul dintre pilonii defensivei cugirene în tur, apărătorul divizionarei terţe este al treilea jucător care pleacă de sub Drăgana în acest campionat, pentru a lucra în străinătate, după D. Grozav (în Anglia) şi Ov. Oniga (Germania). “A fost o decizie foarte dificilă, dar din punct de vedere financiar este mult mai convenabil pentru mine. Este un moment de cotitură şi sincer îmi pare nespus de rău că părăsesc o echipă unită, un grup adevărat“, a apreciat Ionuţ Buta (rândul de sus, primul din dreapta), titular de bază în prima parte a campionatului. “Despărţirea de Buta ne pune în dificultate întrucât aveam respectivul compartiment acoperit, iar campionatul începe în două săptămâni. Sunt ciudate aceste plecări la muncă, am pierdut trei jucători într-un interval scurt de timp, din acelaşi motiv“, a declarat antrenorul Marius Opric. Altfel, Metalurgistul Cugir va susţine un meci amical, sâmbătă, 15 februarie, la ora 15.00, pe Stadionul “Parc”, cu Industria Galda de Jos, liderul Ligii a IV-a.

• Schuller dorit sub Drăgana

După ce l-au înregimentat pe Potopea, un alt unirist, Eduard Schuller a devenit o prioritate pentru oficialii Cugirului. Negocierile s-au intensificat în ultimele zile, fotbalistul având acceptul echipei Dinamo să opteze pentru o altă grupare, inclusiv pentru un împrumut fără prezenţii materiale. “Câinii” l-au înregimentat toamna trecută pe internaţionalul de juniori în vârstă de 19 ani, acesta a debutat la echipa satelit, însă la începutul acestui an colaborarea s-a sistat. Schuller poate fi achiziţionat pentru suma de 6.000 de euro, dar în acelaşi timp, Dinamo trebuie să achite Unirii Alba Iulia indemnizaţia de formare cifrată la aproimativ 8.000 de euro. “În principiu Schuller ar veni la Metalurgistul, dar mai există anumite variante pe care le ia în calcul“, a spus Dan Popa, vicepreşedintele Metalurgistului. Devenit celebru anul trecut prin fapul că a fost transferat de Fortuna Brazi prin intermediul unui anunţ la “mica publicitate”, Unirea Alba Iulia fiind în insolvenţă, Schuller este cotat la 100.000 de euro pe site-ul transfermarkt.de. “Conducătorii negociază cu Schuller, aşteptăm răspunsul“, a admis antrenorul Marius Opric.

Din luna ianuarie, Schuller s-a pregătit pe cont propriu la Alba Iulia, în aceeaşi situaţie, fără echipă, regăsindu-se şi P. Păcurar (fost la Şoimii Pâncota, testat de Concordia Chiajna, a negociat şi cu Metalurgistul) sau Cl. Oara (a încheiat conturile cu Metalul Reşiţa).

Facebook 

Acest articol a fost citit de 332 ori

Fundașul Ionuţ Buta a plecat să muncească în Scoția
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *