cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Fraudă de peste 8 milioane de lei, din fonduri europene, în construcția unei micro-hidrocentrale la Cugir

Fraudă de peste 8 milioane de lei, din fonduri europene, în construcția unei micro-hidrocentrale la Cugir

Publicat în 05.07.2017 la ora 16:11

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Feur Tudor Simion, reprezentant al unei societăți comerciale din Cluj-Napoca, pentru săvârșirea unor infracțiuni care au avut ca finalitate o fraudă de peste 8 milioane de lei din fonduri europene.

Bărbatul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, în cursul anului 2011, inculpatul Feur Tudor Simion, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, participantă la licitația pentru atribuirea unui contract ce privea un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, a folosit în cadrul documentației de calificare trei documente false dovedind, contrar adevărului, că societatea sa are experiența necesară executării acelui gen de lucrări. Două dintre aceste formulare au fost semnate de administratorul unei alte firme, la instigarea inculpatului Feur Tudor Simion.

Ca urmare a acestor demersuri, la data de 04 iulie 2011, între societatea reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion și firma beneficiară a finanțării nerambursabile a fost încheiat contractul de achiziție lucrări având ca obiect realizarea obiectivului „Amenajare hidroenergetică Râul Mic, localitatea Cugir”. Ulterior la data de 14.05.2013, societatea beneficiară, fără vinovăție, a depus la Ministerul Energiei – Organismul Intermediar pentru Energie cererea de rambursare și documentele justificative privind câștigarea licitației de către firma reprezentată de inculpatul Feur Tudor Simion, cu consecința aprobării la plată a 8.272.473 lei, sumă cu care această instituție s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului. Firma în cauză este Space Group SRL Cluj-Napoca. Inculpatul beneficiază, până la pronunțarea unei sentințe definitive, de prezumția de nevinovăție. Dosarul a fost înregistrat la tribunalul Alba în 20 iunie 2017.

Acest articol a fost citit de 5016 ori

Fraudă de peste 8 milioane de lei, din fonduri europene, în construcția unei micro-hidrocentrale la Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.