cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Florin Arion intenţionează să rentabilizeze spitalul din Cugir

Florin Arion intenţionează să rentabilizeze spitalul din Cugir

Publicat în 16.09.2014 la ora 15:00

Screen Shot 2014-09-15 at 15.44.50Noua conducere a Spitalului Orăşenesc Cugir îşi propune să asigure în primul rând un management corect şi eficient, astfel încât activitatea cadrelor medicale de la nivelul instituţiei să poată răspunde nevoilor cetăţenilor cugireni.

Este mesajul pe care noul manager, Florin Arion l-a transmis luni, 8 septembrie, cu ocazia preluării funcţiei de conducere a spitalului, eveniment care a avut loc într-un cadru oficial, marcat de prezenţa primarului, Adrian Teban. Au mai fost prezenţi directorul medical, dr. Terezia Boruah, preşedintele Consiliului de Administraţie (C.A.), Dorin Herlea, reprezentantul primarului în C.A., dr. Ana Sântu, consilierul judeţean, Nicolae Truţă, membru în C.A. şi majoritatea medicilor din spital. Întrucât perioada următoare va fi foarte importantă pentru unitatea medicală locală, care trebuie să primească acreditarea, noul manager Florin Arion a făcut apel în primul rând la unitatea şi la responsabilitatea personalului din spital.
Evenimentul de luni a fost mai mult o dezbatere pe teme concrete cum ar fi organizarea, situaţia economică, contractul cadru cu CAS şi alte probleme pe care le întâmpină personalul medical în activitatea zilnică. Primarul Adrian Teban i-a asigurat pe medicii prezenţi de întregul interes şi suport al administraţiei locale, însă a ţinut să precizeze că toate eforturile bugetare, toate investiţiile şi dotările care se fac în spital pot fi puse în valoare doar dacă întreaga resursă umană a unităţii medicale va “trage la aceeaşi căruţă şi în aceeaşi direcţie”. Edilul cugirean a vorbit chiar de posibilitatea încheierii unui contract de performanţă cu fiecare şef de secţie, după modelul contractului pe care-l va primi actualul manager în care sunt stipulate criteriile de performanţă.
Florin Arion a fost numit manager al Spitalului Orăşenesc Cugir prin dispoziţia primarului Adrian Teban, în contextul în care la concursul de ocupare a acestui post din data de 1 septembrie nu s-a înscris nici o altă persoană. Edilul Cugirului şi-a exprimat speranţa că, odată cu acest mandat de maxim 6 luni, se va încheia cu interimatele la spital.  Florin Arion este de formaţie jurist, iar până la numirea sa ca manager al spitalului, a ocupat funcţia de Şef Serviciu Administraţie Publică din cadrul Primăriei Cugir.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 841 ori

Florin Arion intenţionează să rentabilizeze spitalul din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *