cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Firma care a contractat repararea drumurilor din comuna Săliștea prin programul PNDL II nu prea are de gând să se apuce de lucru

Firma care a contractat repararea drumurilor din comuna Săliștea prin programul PNDL II nu prea are de gând să se apuce de lucru

Publicat în 26.09.2019 la ora 10:00

Pentru proiectul de ”Modernizare drumuri publice din interiorul comunei Săliștea, jud. Alba”, Guvernul României a alocat, pentru această localitate, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020 suma de 9.352.271,11 de lei.

În 14 martie 2018, primarul Aurel Stănilă a semnat la MDRAP contractul de finanțare în valoare de 9.352.271,11 lei, prin PNDL II. În Săliștea așteaptă să fie modernizate străzile: Joseni, David Prodan, Mică, Drejman și Deal. De asemenea, în satul Tărtăria așteaptă să fie modernizate străzile: Principală, Vale, Florilor Roșia și Calea Pânzi, precum și toate străzile din Săliștea Deal.

După ce a fost scoasă în repetate rânduri la licitație, execuția lucrării a fost câștigată de o firmă din Maramureș cu care administrația locală a semnat contractul la finele lunii iunie 2019 urmând ca, cel târziu la 1 iulie, să fie demarate lucrările vizate de acest proiect. Primarul comunei Săliștea, Aurel Emil Stănilă, a declarat că nici până în prezent câștigătorii licitației nu au demarat lucrările finanțate prin PNDL II.

”Acum se apropie iarna. Dacă amână până în primăvară, și se apucă de lucrări abia atunci, oamenii iar o să comenteze că sunt lucrări cu tentă electorală, că «primarul repară drumurile abia în an electoral». Și eu ce să le mai spun? Că am semnat contractul, că sunt bani de plată pentru executant, dar că nu vin să execute lucrarea? Oamenii nu mai cred nimic din aceste explicații, cred doar când îi văd pe muncitori pe traseu, că le repară drumurile, că le asfaltează. Așa că poți tot anunța că ai semnat contracte, dacă nu are cine veni să ți le execute… ”, a comentat primarul Stănilă.

Acest articol a fost citit de 394 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.