cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Finalizarea proiectelor depuse pe Măsura 322 în Săliştea. Ultimul obiectiv inaugurat: Căminul Cultural din Tărtăria

Finalizarea proiectelor depuse pe Măsura 322 în Săliştea. Ultimul obiectiv inaugurat: Căminul Cultural din Tărtăria

Publicat în 17.10.2015 la ora 14:30

Screen Shot 2015-10-16 at 19.06.54Duminică, 11 octombrie, la amiază, în prezența oficialităților și a localnicilor, a fost inaugurat Căminul Cultural din satul Tărtăria, comuna Săliștea.

Reabilitarea Căminului Cultural din Tărtăria a costat 310.000 lei și este parte a unei investiții mai mari, derulate pe fonduri europene, prin Măsura 322. Dotarea cu mobilier, sonorizarea și costumele populare au fost achiziționate pe banii câștigați printr-un proiect depus pe GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului. La inaugurare au susținut recitaluri ansamblurile folclorice ale Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, ”Flori de Romanați” din Dobrosloveni-Olt, ”Câmpul Pâinii” Vinerea și ”Plăișorul” din Săliștea.
Inițiat în anul 2010, proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și accesul la servicii publice în comuna Săliștea”, în valoare de peste 1,5 milioane lei, a fost finalizat. Prin acest proiect a fost înființat un centru social (280.850 de lei), a fost introdusă conducta principală pentru alimentarea cu apă în satul Săliștea Deal și strada Deal (175.000 de lei), au fost făcute o rețea de canalizare și o stație de epurare în Săliștea Deal (185.000 de lei), au fost modernizate rețelele străzilor comunale: David Prodan, Joseni, Mică și în Tărtăria: Vale, Florilor, Capul Satului, Bisericii, Doba și Roșia, au fost amenajate poduri și au fost realizate consolidări de maluri pe pârâul Cioara (Archiș) (600.000 de lei). Prin GAL Valea Ampoiului-Valea Mureșului a mai fost obținută o finanțare de 448.490 de lei, pentru construirea unui teren de sport cu gazon artificial la Săliștea, în curtea școlii.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 115 ori

Finalizarea proiectelor depuse pe Măsura 322 în Săliştea. Ultimul obiectiv inaugurat: Căminul Cultural din Tărtăria
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *