cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Filiala Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România și-a ales o nouă conducere

Filiala Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România și-a ales o nouă conducere

Publicat în 08.04.2016 la ora 12:42

cugir-agir-alegeri-2016Sala de festivități a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” a găzduit ieri adunarea generală extraordinară a sucursalei Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR) – cu sediul la Cugir, eveniment pe a cărei ordine de zi s-a aflat un singur punct și anume, alegerea președintelui și a Consiliului Director al AGIR – sucursala Alba.

De menționat că sucursala Alba a AGIR a rămas fără președinte, după ce în cursul anului trecut, dr. ing. Mihai Sudrijan, cel care timp de peste 15 ani a deținut funcția de președinte al Sucursalei Alba a AGIR a trecut în lumea celor drepți.  La reuniunea au luat parte prof. dr. ing. Mircea Bejan – președintele filialei  Cluj a AGIR și prefectul Cornel Murg, acesta fiind și vicepreședinte al AGIR – sucursala Alba.

Participanții prezenți la adunarea generală au ales un Consiliu Director format din: 1 președinte, 5 vicepreședinți, 1secretar și 13 membrii, în următoarea componență: dr. ing. Alexandru Micaciu – președinte (directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir). Cornel Murg, Emil Muntean, Toader Ulise, Dorin Scânteie, Radu Roșianu – vicepreședinți. Mariana Iviniș – secretar. Membrii: Aurel Voicu, Călin Curea, Mihaela Ciortea,  Liliana Dache, Mugurel Sârbu.

S-a hotărât de asemenea, ca următoarele orașe să-și desemneze câte un membru care să facă parte din Consiliul Director al sucursalei, astfel: Zlatna, Abrud, Câmpeni, Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Baia de Arieș. Președintele filialei Cluj a AGIR, Mircea Bejan și-a prezentat noua sa cartea intitulată „Ingineria artă sau meșteșug” și a făcut cadou câte un exemplar fiecărui membru AGIR prezent la eveniment.

Am reținut din prefața cărții un citat semnificativ care definește calitatea de inginer: „Ingineria este o mare profesie. Este fascinația de a vedea cum o plăsmuire a imaginației se transformă cu ajutorul științei într-un plan pe hârtie, ca apoi să se materializeze în piatră, metal sau energie. Ca apoi să creeze locuri de muncă și locuințe pentru oameni. Ca apoi să conducă la creșterea standardului de viață și la sporirea confortului. Acesta este înaltul privilegiu al inginerului”. (Herbert Clark Hoover(1874 – 1964) fost președinte al SUA (1929 – 1933), inginer minier.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 277 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.