cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Festivalul “Zilele Tineretului” desfășurat la Cugir s-a dovedit a fi un veritabil regal de muzică folk

Festivalul “Zilele Tineretului” desfășurat la Cugir s-a dovedit a fi un veritabil regal de muzică folk

Publicat în 05.05.2014 la ora 11:07

zilele-tineretului-la-cugir-ziua-a-treia-2014Ieri seară s-a tras cortina peste cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Zilele Tineretului la Cugir, o manifestare cultural-artistică de mare atractivitate urmărită, potrivit echipelor de ordine, de peste 2000 de iubitori de muzică folk de cea mai bună calitate.

Este meritul organizatorilor de a aduce în faţa publicului artişti de valoare ai scenei muzicale româneşti, dar şi interpreţi şi formaţii locale: Mircea Vintilă,  Ducu Bertzi, Mircea Bodolan, Adrian Berinde şi Nightloosers, Maria Gheorghiu, Adrian Ivaniţchi, Florin Thomits, formaţiile  Equinoxe, Milenuium C, Ţapinarii, Trupa StarDust, formaţia Amurg şi Vali Iloaie şi nu în cele din urmă renumita fanfară “Transilvania”.

Faptul că organizatorii au hotărât să schimbe locaţia evenimentului, de la Cabana Mistreţul (Râul Mare) în piaţeta din faţa Casei de Cultură a fost un demers inspirat care a făcut mai accesibilă prezenţa publicului local, mai ales că în ultima seară, din cauza condiţiilor meteo, oficialii cugireni au asigurat desfăşurarea programului în sala de spectacole a Casei de Cultură.

A fost aşadar, o manifestare artistică de mare ţinută, despre care ar fi multe de spus. Tot ce s-a realizat a însemnat eforturi de organizare şi mobilizare deosebite, la care după cum ne-a declarat directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea şi-au adus contribuţia: Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură, Serviciul Public de Asistenţă Socială, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Poliţia Oraşului Cugir, Jandarmeria şi Poliţia Locală, Spitalul Orăşenesc, Centrul de Canto, Pian şi Chitară condus de Corina Băcăinţan, Cercul de Teatru al Casei de Cultură îndrumat de actriţa Maria Dodoc.

Ne rezervăm şi noi privilegiul ca din partea ziarului Unirea, în calitate de partener media să le transmitem tuturora felicitările pe care le merită pe deplin!

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 416 ori

Festivalul “Zilele Tineretului” desfășurat la Cugir s-a dovedit a fi un veritabil regal de muzică folk
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *