Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

„Festivalul Toamnei” la Şcoala Gimnazială din Vinţu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

festivalul-toamnei-scoala-vintu-de-josProiectul interjudeţean „Festivalul Toamnei” şi-a cules roadele la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Vinţu de Jos, unde zilele acestea a avut loc cea de-a V-a ediţie, a anunţat prof. Lucia Herman, directorul şcolii.

Eveniment cu tradiţie deja, „Festivalul Toamnei”, coordonat de şcoala din Vinţu de Jos (prof. Alina Crişan, prof. Lucia Herman) şi de Liceul Teoretic Teiuş (prof. Marius Pintea) a strâns de-a lungul timpului mai multe unităţi şcolare partenere din judeţ, printre care Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, dar şi din afara judeţului: Şcoala Gimnazială Liebling (Timiş) sau Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Câmpia Turzii. La Vinţu de Jos, îmbrăcată în haine de sărbătoare, şcoala şi-a deschis porţile pentru elevii implicaţi în proiect, profesori, părinţi şi invitaţii din partea comunităţii locale. La momentul evaluării, fiecare grup şi-a prezentat într-o manieră cât mai originală rezultatul eforturilor colective: legume şi fructe de mai multe soiuri, conserve pentru iarnă, decoruri autumnale, costume tematice, flori de sezon etc, aranjate într-un mod autentic şi asezonate cu cântece, dansuri sau poezii despre toamnă.

Cei care au reuşit cel mai bine să impresioneze juriul au fost elevii clasei a II-a B (prof. Diana Haţegan), care şi-au adjudecat Marele Premiu, o excursie cu clasa în judeţ oferită de Primăria şi Consiliul Local Vinţu de Jos, urmaţi de ocupanţii locurilor I: pentru învăţământul preşcolar – grupa mare (ed. Mihaela Rotaru), la ciclul primar – clasa pregătitoare B (înv. Elisabeta Bîrsan) şi clasa a II-a A (înv. Petru Ispas), iar la gimnaziu clasa a V-a B (Gabriela Hăţăgan).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir