cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » ”Festivalul Toamnei”, la grădinițele ”Prichindel” și ”Voinicel” din Cugir

”Festivalul Toamnei”, la grădinițele ”Prichindel” și ”Voinicel” din Cugir

Publicat în 17.12.2012 la ora 0:11

Programul ”Fiecare copil în grădiniță”, implementat de Asociația Ovidiu RO în 20 de comunități, sprijină în prezent 1400 de copii săraci să meargă la grădiniță pentru ca apoi să înceapă școala cu succes. Printre aceștia se află și 45 de preșcolari de la grădinițele ”Prichindel” și ”Voinicel” Cugir care miercuri, în prezența educatoarelor și a părinților au participat la activitatea lunară având ca temă ”Toamna” despre care copiii au vorbit timp de patru săptămâni.

Sub îndrumarea educatoarelor de la cele două grădinițe, copiii au realizat o expoziție cu produse ale toamnei executate de ei, constând în legume, fructe și materiale din natură, personalizate, confecționate din bucăți de carton. Exponate de o deosebită frumusețe care evidențiază deprinderile și talentul remarcabil al acestor micuți. Ajutați de părinți, copiii au reușit să confecționeze din hârtie, simboluri (fructe și legume) pe care le vor purta la serbarea de Moș Crăciun. A fost un bun prilej totodată, de analiză a modului în care relaționează părinții cu copiii dintr-o grupă dar și ceilalți părinți ai copiilor din gradiniță între ei, într-un scop comun și anume acela de a îmbunătăți procesul de participare la actul de educație al preșcolarilor. Cu acest prilej copiii au primit produse de igienă: săpun, pastă de dinți, detergenți, precum și căciulițe de la ”Moș Nicolae”.

La evenimentul consacrat realizării unuia dintre obiectivele acestui proiect au participat:  prof. Monalisa Borza, directorul Școlii Gimnaziale ”Singidava” Cugir, Ilona Barsan și Maria Ștefanecu – cadre didactice la Grădinița ”Prichindel”, Lucia Durduc, Delia Bocșa, Berta Călușer și Anca Vințeler – educatoare la Grădinița ”Voinicel”. Au fost de asemenea prezenți, coordonatorul local din cadrul SPAS – Adriana Crișan și asistentul social Cristian Roman.

Acest articol a fost citit de 437 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.