Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Festivalul legumelor și fructelor – 2022, la Grădinița „Prichindel” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Zâna Toamnă” a îmbrăcat în culori şi miresme holul  Grădiniţei cu Program Prelungit „PRICHINDEL”, structură a Şcolii Gimnaziale „Singidava”, Cugir.

Copii, părinţi, bunici şi cadre didactice, într-o atmosferă plină de emoţii pozitive, armonie de gusturi şi iz de copilărie jucăuşă. s-au reunuit în a petrece timp de calitate împreună.

Festivalul Legumelor si Fructelor, activitate care s-a desfăşurat  vineri, 18 noiembrie  2022, în cadrul Programului Educațional „Alimentatie sanatoasă și activitate fizică”, sub semnul belşugului şi al frumuseţii, în care fiecare copil împreună cu familia sa, şi sub îndrumarea cadrelor didactice, au transformat grădiniţa într-o imensă cămară plină cu bunătăţi pregătite cu dragoste: zacuscă originală, dulceţuri fine, compoturi parfumate, murături diversificate, delicioase, sucuri din fructe prospete, seminte și fructe deshidratate , un adevărat festin culinar gata de savurat, dar şi expoziţii de lucrări decorative precum și jucării distractive din fructe şi legume, transformate de mânuţele îndemânatice, în mici opere de artă. Toate acestea au reprezentat un deliciu, o încântare pentru ochi şi suflet, bucurându-ne de la cel mai mic, la cel mai mare de darurile minunate ale toamnei.

„Echipa de proiect formată din: educ. Angela Sasu, prof. Ancuta Comșa, prof. Loredana Oprea, cât și întregul colectiv de educatoare: prof. Mihaela Urieșu, prof. Oana Maierescu, prof. Elena Țigan, prof. Cornelia Uritescu, prof. Adina Trifa, prof. Emilia Budereș, prof. Delia Suciu, prof. Anca Vinceler, educ. Ana Crăciun și prof. Ilona Bîrsan, aduc mulţumiri părinţilor pentru sprijinul acordat, colaborarea armonioasă şi efortul zilnic depus în susţinerea parcursului educaţional al copiilor. Ne bucurăm să vă avem alături, dragi părinţi ai noştri.  Felicitări tuturor, pentru cea mai frumoasă zi a toamnei, în special celor mici, care au făcut din această zi o sărbătoare”, a dorit să transmită prof. Ilona Bârsan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir