cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Femeile și copii care locuiesc în 5 blocuri situate în apropierea fabricii de vopseluri cuprinsă de flăcări la Orăștie au fost evacuați de autorități

Femeile și copii care locuiesc în 5 blocuri situate în apropierea fabricii de vopseluri cuprinsă de flăcări la Orăștie au fost evacuați de autorități

Publicat în 12.09.2017 la ora 22:21

Copiii şi femeile care locuiesc în cele 5 blocuri situate în apropierea fabricii de vopsele din Orăştie, afectată marţi de un puternic incendiu, vor fi evacuaţi în cursul serii la sala sporturilor din municipiu, potrivit unei decizii luate de autorităţile locale.

Măsura a fost decisă pentru a putea proteja populaţia din zonă de fumul gros degajat în atmosferă, din cauza arderii substanţelor din fabrica de vopsele, scrie agerpres.

“Autorităţile locale au decis evacuarea din zona periferică a municipiului Orăştie a copiilor şi femeilor. Oamenii vor fi transportaţi cu trei autocare la sala sporturilor din localitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

În cele cinci blocuri de locuinţe propuse pentru evacuare trăiesc circa 300 de persoane, însă majoritatea acestora au plecat deja la rude, conform autorităţilor.

Populaţia din municipiul Orăştie a fost sfătuită marţi seară să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor şi să rămână în case pentru a evita inhalarea fumului degajat în atmosferă de incendiul care s-a produs la fabrica de vopseluri.

“În municipiul Orăştie a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

De asemenea, populaţia a fost rugată să evite deplasarea în zona în care se află hala de producţie în care s-a produs incendiul.

Hala cuprinsă de flăcări se află la marginea municipiului Orăştie, în partea de nord-est a oraşului, la o distanţă de circa 700 de metri de primele locuinţe ale oamenilor. Fumul negru poate fi observat din şoseaua care face legătura dintre Deva şi Orăştie.

Acest articol a fost citit de 648 ori

Femeile și copii care locuiesc în 5 blocuri situate în apropierea fabricii de vopseluri cuprinsă de flăcări la Orăștie au fost evacuați de autorități
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.