Rămâi conectat

Sport

FC Cugir – CSO Cugir: 2-4

cugirinfo.ro

Publicat

în

Al doilea derby cugirean, duelul concitadinelor FC Cugir şi CSO Cugir, reluat la interval de 4 zile, a fost un meci spectacol, cu răsturnări de scor şi o revansă luată de liderul Ligii a IV-a, victorie cu 4-2 (2-2).

FC-Cugir-CSO-Cugir-liga-IVDupă ce miercuri a fost eliminată din cupă de FC Cugir, pierzând întâia oară după un an şi jumătate, CSO a “întors serviciul” şi a administrat primul eşec din 2013 pentru echipa lui Ioan Marcu, ce avea 8 victorii consecutive în Liga a IV-a, sărbătorind în acelaşi timp câştigarea campionatului în mod matematic, cu 6 etape înainte de final!Azi am trăit două momente superbe: am câştigat campionatul pe terenul concitadinilor, iar jucători noştri au fost aplaudaţi de un înreg stadion, la schimbări, spre deosebire de înlocuirile adversarului. A fost un meci dominat în totalitate, am demonstrat că merităm să fim pe prima treaptă a podiumului şi s-a văzut plusul evident de valoare. Trebuie să rămânem concentraţi, să câştigăm şi jocul de baraj, altfel, tot ce am acumulat pâna acum este praf în vânt”, a declarat Bogdan Petric (membru în Consiliul Director al CSO Cugir).

”Am avut penalty clar la 2-2″, a replicat Lae Muntean

Am făcut o repriză a doua slabă pe fondul unor greşeli impardonabile din defensivă şi a unor schimbări neinspirate. Diferenţa faţă de cupă a fost mare, în primul rând din cauza neatenţiilor noastre, dar eu zic să am avut penalty clar la 2-2. Se vede o tentă clară a arbitrajului spre campioană, întrucât D. Grozav trebuia eliminat pentru că l-a lovit cu capul pe Cristea. Sunt dezamăgit de unii jucători. Nu-s supărat că au sărbătorit pe terenul nostru câştigarea titlului şi le urez celor de la CSO baftă la baraj”, a replicat Nicolae Muntean (CSO Cugir). Prin “dublele” lui Cârstean şi Şuteu, CSO Cugir s-a revanşat pentru primul eşec din istorie, în faţa FC-ului, echipă cu care împarte oraşul fotbalistic.

Confruntarea ambiţiilor, contând pentru runda a 24-a, a adus în tribune peste 800 de spectatori (cu foarte multe reprezentante ale sexului slab) ce s-au bucurat de o vreme excelentă, dar şi de un meci nebun. A condus CSO, prin reuşita lui Cârstean (13), însă în numai 10 minute, amfitrionii au trecut în avantaj, graţie golurilor semnate de Şumuţiu (23) şi Rancea (34). Nebunia a continuat, cu egalitate la finele primului act, unul încântător, pentru că acelaşi Cârstean (41) a restabilit egalitatea. La reluare, Şuteu aduce din nou conducerea în tabăra vizitatorilor, prin punctul din minutul 50, zarurile fiind aruncate de acelaşi jucător, ce a punctat din nou în minutul 70.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir