cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Fabricile din Cugir, reprezentate la Târgul de armament din SUA

Fabricile din Cugir, reprezentate la Târgul de armament din SUA

Publicat în 11.01.2013 la ora 21:08

Oraşul american Las Vegas va fi, timp de patru zile (18-21 ianuarie), gazda celui mai mare târg de armament din lume, eveniment ce are loc anual în această perioadă a anului în Statele Unite. Expoziţia se numeşte “shot show” şi este organizată de “National Shooting Sports Foundation”, o organizaţie care include producători, distribuitori, organizaţii sportive şi media din industria de armament. Târgul beneficiază de prezenţa a circa 100 de mari producători de arme, muniţie şi obiecte conexe utilizate la vânătoare din lume.

Fabrica de Arme Cugir participă la târgul din Statele Unite prin intermediul partenerului de afaceri american, compania Century Arms International, care achiziţionează de la Cugir arme de vânătoare şi de tir sportiv. Colaborarea dintre cele două societăţi datează de circa 15 ani şi a implicat până în prezent contracte de câteva zeci de milioane de dolari. Administratorul special al celor două fabrici cugirene, dr. ing. Nicuşor Mihai, ne-a declarat că în cadrul întrevederilor cu partenerii americani vor avea loc discuţii legate de continuarea colaborării pentru reînnoirea contractelor aflate în derulare, precum şi purtarea de negocieri despre fabricarea de noi tipuri de arme la Cugir, care sunt cerute pe piaţa civilă americană.
Potrivit administratorului special, n-a fost încă definitivată lista nominală cu membrii delegaţiei cugirene, care va merge la expoziţia de la Las Vegas. Se ştie însă că la această deplasare e posibil să ia parte managerii de la cele două societăţi: Fabrica de Arme şi UM Cugir, precum şi specialişti în domeniul tehnic, de cercetare şi dezvoltare. (C.P.)

Acest articol a fost citit de 337 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.